Gå til innhold

Beregning feriepenger


Nikkor

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har tidligere hatt times betalt så lurte på om noen kunne hjelpe meg å beregne hva jeg får i feriepenger/lønn.

 

Leste noe om at det var viktig å ta ut den 5 ferieuken, hvis ikke så kunne man tape på det? Så lurte på litt på hva jeg skulle gjøre.

 

Reglene på jobben:

 

"Ansatte som har full feriepengeopptjening i 2012 (ansatt hele 2012):
Den 15. juni utbetales feriepenger opptjent i 2012 minus 4/26-delers månedslønn. (det er differansen mellom månedslønn og trekk for 25 feriedager). Du har da 25 feriedager som skal tas ut i løpet av 2013. Det vil si at du mottar vanlig månedslønn alle andre måneder enn juni."

 

Jeg jobber deltid med 75% stilling. Fastlønnen er 29500 ved 100%, så jeg har 22199kr (75%) fast sett bort fra tilleggene vi får i tillegg. 

 

Jeg har 41.000 feriepenger tilgode. ( Jobbet mellom 50-60% i fjor, altså ikke 75% stilling hvis det har noe med saken å gjøre?)

 

Slik jeg har fortstått det får jeg dermed betalt for 5 ukers ferie, dvs 25 dager.

 

25 dagers ferie= fastlønnen min for en full måned, eller? 

Dvs at det er 22199kr jeg kommer til få utbetalt for ferien jeg tar ut? 

 

Saken er også at jeg skal bytte jobb i august/september, så planen er da at jeg ikke tar ut ferie i sommer.

 

Er det slik å forstå da at jeg i såfall vil få 22199kr utbetalt etter jeg har sluttet i jobben?

 

Når det gjelder utbetalingen for juni har jeg forstått det slik at jeg får alle feriepengene mine 41.000 minus en uke med fastlønn. Dvs 7,5*182 = 1365 * 5 = 6825

 

Altså 41.000 - 6825 = 34175kr utbetalt i juni istedenfor mai lønn? 

 

 

Var kanskje litt mye info. :) Men kort oppsummert på hva jeg da vil få utbetalt når jeg tar ferie, hva jeg får utbetalt i juni og om det lønner seg for meg å ta ut ferie(full ferie) før jeg skal si opp jobben i august/september, eller få dette utbetalt etter jeg har sluttet. :)

 

Takker så mye for svar. 

Endret av Nikkor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Saken er også at jeg skal bytte jobb i august/september, så planen er da at jeg ikke tar ut ferie i sommer.

Dersom du ikke tar ut noe ferie hos nåværende arbeidsgiver, så vil du få full lønn (dvs. 75% i ditt tilfelle) i alle måneder, og selvfølgelig også tilleggene du har opptjent (tilleggene blir vel nødvendigvis etterskuddsbetalt?).

 

Når du slutter, og ikke har tatt ut ferie i år, så vil du få utbetalt feriepengene både fra i fjor, samt de du har opptjent i år.

 

To ting å merke seg:

1) Fjorårets feriepenger skal utbetales i sin helhet, uten at det trekkes hverken forskudstrekk ("skatt") eller 4/26 av en månedslønn. Her kan du trolig lese beløpet rett av lønnsslippen din, for der står det nesten alltid "feriepenger tilgode".

 

2) Feriepenger opptjent i år vil være gjenstand for forskuddstrekk. Igjen kan du lese beløpet av fra lønnsslippen (dog altså før forskuddstrekk), under overskriften "feriepenger opptjent".

 

 

PS: Sørg for at du får en skriftlig bekreftelse fra lønningskontoret på at de har fått med seg at du grunnet jobbskifte ikke skal ta ut ferie i år. Hvis ikke så er sannsynligheten stor for at du får feriepengene i juni, men da uten månedslønnen som du vitterlig jobber inn, samt trekk for 4/26 månedslønn som du også jobber inn.

 

PS2: Lenge siden jeg jobbet med lønn og personal, så jeg skal ikke være for bastant, men jeg mener det har kommet noen nye regler som krever at man tar ferie, eller var det bare at ubrukte feriedager ikke lenger kunne gjøres opp mot lønn...? Her bør du dobbeltsjekke om dette er bestemmelser som kan ramme deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...