Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Muntlig tentamen spansk, hvordan snakke?


Anbefalte innlegg

Hei, vi har muntlig tentamen i spansk snart. Denne er veldig avgjørende. Problemet er at læreren etter, en kort presentasjon skal still spørsmål om det jeg har presentert. Jeg synes det er vannskelig å forme setningene, siden jeg vet jo ikke hva hun skal spørre om. Dessuten kommer jeg til å bruke tid på å forme en setning bare, også kan jeg komme i den klemma at jeg ikke vet hva et ord heter, og da blir alt feil.

Endret av Neckrick
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her betyr i praksis den holdningen du viser, mye. Undersøk kriteriene for karaktersettingen først, men min begrensede erfaring tilsier at en positiv holding som viser vilje til å kommunisere det du vil si, betyr mye. Vift med armene, bruk mimikk og kroppsspråk, få det så rett som mulig, men ikke si noe på norsk/engelsk. Aldri gi opp, men begynn på nytt dersom det bare blir surr. Dersom læreren avbryter, må du holde kjeft med en gang, men inntil den avbrytelsen kommer, gir du ikke opp. 

 

Det handler om å overføre mening. Dersom du klarer det, har du gjort en god jobb, selv om grammatikken og ordvalget ikke er perfekt. 

 

Et godt tips er dette: Kom med hovedpoenget først. Dette bør sies så kort som mulig før du glemmer hva du skal si. Etterpå fyller du ut med underordnet informasjon. 

 

Legg også merke til de ordene læreren bruker når han/hun stiller spørsmålet. Disse ordene kan du bruke når du skal formulere et svar. Her får du mye gratis hvis du er oppmerksom. 

 

Jeg ville også pratet spansk fra første stund, selv om læreren hilser på norsk! Her kan du pugge en frase som kan brukes. For eksempel: "Jeg har det bra, men jeg har mye å gjøre for tiden". Selv om dette er gjennomskuelig, viser det evne og vilje til å forberede seg. 

Lenke til kommentar

Og i mellomtiden snakker du spansk konstant (med mulige unntak for når du leser eller må ha med norsktalende å gjøre).

 

Selv om du evt. må snakke til en imaginær person, uten å faktisk lage lyd.

 

Hvorfor gjøre noe så idiotisk ?

 

Fordi det er nettopp øvelse i å snakke spansk selv, du trenger. Ikke repetisjon av hva andre sier eller en gjenfortelling av en tekst, men at du selv formulerer det du snakker, enten du snakker med lyd eller bare internt i hodet. I mangel av noe å snakke om, kan du da mens du (f.eks) går på gaten, formulere (i hjernen) en beskrivelse av hva du gjør og hvordan omgivelsene ser ut og fungerer...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...