Gå til innhold

Yamaha YAS-152 bluetooth delay


Anbefalte innlegg

Nettopp kjøpt meg lydplanken Yamaha YAS-152 for å ha til tv'n og bruke den som høytaler for pc'n. Men når jeg bruker den til pc er den koblet til via bluetooth. Lyden er i sync når jeg kobler den til, men etter rundt en times tid så er lyden nesten 1sek forsinket. Slår jeg lydplanken av og på så er lyden i sync igjen, men den havner i utakt igjen etter en stund. Kommer lyden inn med den optiske kabelen så holdes lyden i sync, så det er bare med bluetooth det skjer.

Noen tips? Har fortsatt angreretten jeg kan bruke på den, men hadde hvert kjekt å få det til å funke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok dessverre slik at det tar litt tid å sende lyden trådløst, dermed vil lyden havne ut av sync.

Vil nok tro bluetooth funksjonen mer er beregnet på spilling av musikk fra telefoner osv, og da har ikke denne sync problematikken noe å si. Men burte funket.

 

Normalt så kan du sette delay i avspillingsprogrammene. Men vet ikke om det vil hjelpe helt, hvis tidsgapet som oppstår skjer gradvis. Det man kan sette i programmene er en fast delay for å kompansere for forsinkelsene som ligger fast i TVer osv.

 

Bruker du surround funksjonen i planken, eller kjører du ren stereo? Den falske surround funksjonen vil også legge til litt arbeidstid, mulig hvis den står til dette, at det å kjøre direkte i stereo vil hjelpe litt. Det er eneste som kan ha noe å si på selve planken vil jeg tro.

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar

Har den i stereo mode. I og med at lyden er i sync i starten så burde den jo klare å holde seg i sync. Så signalet sendes nok kjapt nok, men virker som lydplanken behandler lydsignalet litt tregere etterhvert. Med kun musikk, så betyr det ikke så mye, men kikker jo gjerne litt på youtube o.l. og da blir det jo ubrukelig.

 

Noen som har erfaring med å overføre lyd med bluetooth, hva er din erfaring, klarer lyden å holde seg i sync?

Lenke til kommentar

Det er nok behandlingstiden på bluetooth som gjør at synken forskyver seg.

 

Siden du sier lyden er forsinket, så kommer lyden etter at ting skjer, da er det behandlingstiden som er problemet.

Og dessverre ikke så mye man for gjort med det. Det vil mest sannsynlig være samme problem på andre lydplanket med bluetooth overføring. Normalt så brukes denne inngangen kun for musikk osv. det er nok sjeldent at den brukes på din måte.

 

Hvordan er egentlig oppsettet ditt? Har egen TV eller ren PC monitor? Er det stasjonær eller bærbar du bruker?

Lenke til kommentar

Ja, er nok det som lager forsinkelsen, men det som er rart er at det blir bare mer og mer forsinkelse etterhvert som tiden går.

Mitt oppsett:

Optisk kabel mellom tv og lydplanke

Bærbar pc står stort sett står på stuebordet, som jeg ønsker god lyd i fra når tv ikke er i bruk. Derfor linket til lydplanke via bluetooth, ønsker å slippe lydkabel fra pc til lydplanke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...