Gå til innhold

6.5 i Ielts test, vanskelig?


BMCO

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg og en kompis har søkt på skole i USA hvor vi er nødt til å ta Ielts/toefl test for å komme inn.

Vi har meldt oss opp på Ielts testen siden den er i Bergen og vi lurer på hvor vanskelig det er å klare å få en score på 6.5. Jeg har familie fra USA og føler jeg snakker bedre engelsk en de fleste. Kompisen min tok VG2 året sitt i usa og snakker engelsk like flytende.

Noen som har tips på hva vi eventuelt burde øve på?

Takk på forhånd for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke tatt IELTS, men jeg har tatt TOEFL. Hvor vanskelig det er, kommer helt an på hvor god du er i engelsk. Jeg ser her https://www.ets.org/toefl/institutions/scores/compare/at 6.5 på IELTS tilsvarer 79-93 på TOEFL. Nordmenn oppnår omtrent 90 på TOEFL i gjennomsnitt.

 

Jeg tok TOEFL for 6 måneder siden og oppnådde 104 poeng. Jeg har 5 i engelsk fra vg1 og har ikke hatt engelskkurs etterpå. Jeg er dog vant til å lese akademisk engelsk i lærebøker.

 

Jeg antar at IELTS likner på TOEFL. Det er ikke så mye du kan øve på og bli flinkere til på kort sikt. Om noe, må det vel være å passe på at du har det akademiske ordforrådet på plass og forberede deg på å lese, lytte, skrive og snakke på fagspråk. Men like viktig er det å få nok søvn og spise en god frokost før testen. Skal du gjøre det bra, må du holde høy konsentrasjon i flere timer, hvilket i seg selv er en utfordring selv om du er flink i engelsk. Selv sov jeg knapt 6 timer, kjørte meg vill i Moss og kom 5 minutter for sent. Jeg trenger vel ikke å si at det er en dårlig strategi å være svett og stresset allerede før testen er begynt. Jeg vet ikke om jeg gjorde det noe dårligere enn hva jeg vanligvis kunne gjort, men jeg gjorde det i hvert fall ikke bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...