Gå til innhold

Hjelp! Hvordan overklokker jeg?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Dette er min første thread på denne siden.

 

Jeg har lest litt rundt på nettet nå, og er ganske sikker på at pc'n min skal være kraftigere enn den er i dette stadiet. :hm:

 

Jeg har for øyeblikket:

Windows 10 Technical Preview

MSI R9 280x Gaming 3G

AMD FX-4300

Cooler Master V8 GTS CPU kjøler

MSI 970 Gaming (Hovedkort)

Cooler Master 650M, 650W PSU

Crusial DDR3 BallistiX Sport 1600Mhz 8Gb

 

Alle delene (utenom CPU) finnes her:

https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=edit&ShoppingListId=1517457

 

Jeg skulle gjerne visst om en stabil overklokk til både CPU og GPU, men vet desverre ikke hvordan jeg skal gå frem med det. :confused:

Setter stor pris på all hjelp jeg kan få.

 

PS!

Har også tanker rundt det å kjøpe ny prosessor. Vil ikke bruke mer enn 1800,- på det desverre. Noen forslag til hva jeg burde gjøre? :hmm:

 

Mvh

Eirik

Endret av Pantzy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du prøver http://lmgtfy.com/?q=msi+970+gaming+overclocking+guideog så spør du konkret om det du ikke forstår, så kan vi begynne å snakke.

Vet ikke helt om du forstod, men MSI 970 Gaming er IKKE et grafikkort. Det er Hovedkortet jeg har...

 

Det jeg hovedsakelig trenger hjelp til er å bli lært HVORDAN jeg skal overklokke, og om det jeg gjør kommer til å skade hardware eller ikke...?

Endret av Pantzy
Lenke til kommentar

En viktig ting Pantzy! Overklokking er ikke noe noen kan fortelle deg hvordan gjøres, du må ha noen grunnleggende kunnskaper, og det får du først og fremst ved å lese litt og prøve å forstå.

"Det jeg hovedsakelig trenger hjelp til er å bli lært HVORDAN jeg skal overklokke, og om det jeg gjør kommer til å skade hardware eller ikke...?"

Dette blir nesten som å si "Jeg aner ikke hvordan en sykkel fungerer, jeg vil bare lære å sykle fort" ;-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 år senere...

Du må finne deg noen gode guider som er spesifikkt for din hardware (eller nær relatert hardware), så må du fokusere litt og absorbere materialet. Avhengig av hvor mye generell datakunnskap du har så er det enten ganske enkelt eller totalt gresk...

 

Kort sagt så er det bare èn ting som kan drepe komponenter - alt for høy spenning - og det skal ofte mye til i praksis. Ved mindre du bruker EKSTREM kjøling så vil det nesten alltid være varmen som setter den praktiske grensen for hva som er mulig. I drepe komponenter er en risiko, men så lenge du følger rimelige annbefalering i guider som gjedler din hardware så er du stort sett safe - og du bør ikke være overdrevent redd for dette. Vær heller redd for at du gjør en slurvete/lat jobb og ender opp med en ustabil OC som lager deg mer problemer enn den hjelper. (men du kan jo alltid hoppe tilbake til factory default selvfølgelig).

 

Mer spenning vil du ofte ha fordi mer spenning = høyere mulig frekvenser (og mye mer varme). Dermed blir det en balansegang. Samme prinsippet gjelder for CPU, GPU osv. men metodene og verktøyene kan variere litt.

 

Det du dog må være forberedt på er at ting blir ustabilt - eller kanskje ikke starter i det hele tatt med nye overklokkede instillinger. Da må du bruke en av mange recovery metoder for å få kontroll igjen - i værste tilfelle inkludert å resette (slette) BIOS instillingene.

 

Til slutt må du regne med timesvis (eller helst dagesvis om du skal være grundig) med stabilitetstesting for å sjekke at systemet ikke plutselig begynner å spy ut feile tall og knekker i knærne når den må ta tunge løft.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...