Gå til innhold

Telenor fiber, IP-range og egen ruter


Anbefalte innlegg

Har problemer med å sette opp Airport Extreme med Telenor fiber uten å bruke Telenors multimodem/ruter. Har kun ONT, fibertermineringsboksen, vil bruke egen ruter (AE), pga koneakseptansefaktoren ;)

 

Slik jeg skjønner det det skal det holde med ONT -> Airport Extreme, altså ingen grunn til å ha ONT -> multimodem -> Airport Extreme ? Trenger ikke to rutere med én i bridge modus, og regner med at Airport Extreme gjør det meste bedre og raskere enn Telenors utstyr.

AE kobles til med DHCP, men så får jeg noe feilmeldinger om ip crash. Jeg får nett på et par dingser med AE i bridge, men kan det være at det da er Telenor som deler ut IP-adresser? Det vil jeg jo ikke. Forsøker AEen min å dele ut IPer i samme range som jeg får fra Telenor?

Noen som vet hvilken IP-range som tildeles fra Telenor. Muligens at det er noe crasj der?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken IP du får fra Telenor er revnende likegyldig. Om så routeren ved en tilfeldighet bruker samme IP internt som den mottar eksternt (det skjer i praksis ikke), skal det likevel fungere.

 

Hvilken router du bruker er også likegyldig.

 

Problemet ditt er i internnettet. Enten er det routeren som dummer seg, eller så er det en annen enhet i lokalnettet som deler ut IP'er samtidig, og i samme range.

Lenke til kommentar

Ar'Kritz: Sier du at dersom jeg får for eks 85.186.55.145 som ekstern IP fra ISP på min router, og har DHCP-server som deler ut samme IP til en av mine enheter på innsiden av min NAT, så fungerer dette fortsatt? Har ikke testet, men hvordan skal den klare å route da?

 

TS: Så først nå at du ikke får IP-konflikt lenger. Dersom du logger på din AE med kabel, får du internett da? Feiler tilkoblingen via kabel også, eller bare på WiFi?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...