Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har planer om å begynne å lage android applikasjoner. Jeg har lest litt rundt og fått med meg at jeg må lære meg å programmere i java for å vær mer spesifikk c ++. Jeg har en god kunnskap innen for pc fra av og for øyeblikket bruker bare fritiden min til å lære c++. Jeg har besøkt forskjellige sider og gått gjennom en del dårlige videoer. Det eneste jeg lurte på er om dere kjenner til noen gode nettsider eller videoer slik at jeg får lært lært meg å programmere?

 

All gode tips tas imot

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har lest litt rundt og fått med meg at jeg må lære meg å programmere i java for å vær mer spesifikk c ++

 

Jeg vet ikke hvor du får dette fra, men det er skivebom. Helt feil. Hvis du vil lage Android applikasjoner er det bare en ting som gjelder, og det er Java, så det er absolutt Java du bør fokusere på. Java og C++ minner litt om hverandre mtp. syntax, men der slutter likhetene. Med andre ord, GLEM C++!!!

 

Siden du er en helt fersk programmerer, anbefaler jeg å kjøpe en bok, som du leser fra perm til perm. Hvilken bok? Gå på amazon.com, finn javabøker, sorter etter anmeldelser, les de med flest anmeldelser, og finn en du synes høres bra ut. Kjøp denne boken fra din favorittbokhandler.

Lenke til kommentar

Jeg anbefaler å lære deg objektorientert programmering. Både Java og C++ er bygget opp på denne måten. Lærer du deg det ene språket, så kan du fint bruke det andre uten stor overgang.

 

Sjekk ut Bucky aka thenewboston på youtube. Oversiktlig, enkelt forklart og videoer som ikke varer lenger enn 10 min.

 

Han har forsåvidt også en egen Android App Development spilleliste også.

Endret av krizkriz
Lenke til kommentar

Det vanligste for å lage små "apps" for Android er å bruke Java, og det har fordelen med at en del enkle ting er lett å implementere i Java. Spørsmålet om du skal lære noe mer koker ned til hva du har tenkt å gjøre over tid. Selv om objektorientering ser et hakk penere ut i Java enn C++, så kan du raskt komme borti den vanlige utfordringen om at der er utallige biblioteker i Java som gjør nesten det du trenger, og at det blir mye arbeid for å lappe disse sammen. Har du ambisjoner om å holde deg innenfor enkle programmer for Android og bibliotekene som ligger klare der så er det naturlig å holde seg til Java.

 

Skal du derimot lage spill som bruker OpenGL så blir Java fort mer en hindring enn nytte. I motsetning til hva flere over her har sagt så er det fullstendig mulig å lage C-/C++-programmer til Android, og denne funksjonen ble nettopp lagt til for å muliggjøre bedre spill og andre ytelsekrevende programmer (som tegneprogrammer, dokumentbehandling osv.).

 

Uansett har en utvikler alltid nytte av å lære flere språk, og fordelen av å lære C++, C og lavere er at det gir mer innsikt og vil faktisk hjelpe deg når du skriver i andre språk som Java, C# og til og med språk som PHP. All kunnskap du får om hvordan prosessorer jobber er med på at du automatisk skriver bedre kode uavhengig av språk. Å kunne C/C++ mer enn bare to tutorials er også en fordel dersom du noen gang skal jobbe som programmerer, med mer enn bare Java blir det flere jobber å plukke i. I denne omgang kan du fokusere på å få en smakebit av programmering.

 

Hvis du på sikt ønsker å satse på dette mer seriøst bør du etter hvert ta en beslutning på om du ønsker å bli en utvikler som lever kun innenfor et begrenset rammeverk som Android-bibliotekene, eller om du ønsker å bli en ordentlig programmerer som faktisk kan utvikle kode fra grunnen. Hvis du beslutter førstnevnte så kan du leve med étt språk som Java, men hvis ikke så trenger du kunnskap om lavere nivå og mange års erfaring. Programmering handler om erfaring, ikke bare om teoretisk kunnskap fra en bok eller skole.

Lenke til kommentar

...

En helt fersk programmerer vil lage Androidapps, og du begynner å dra inn C, OpenGL, og jobbmuligheter???

 

 

 

Ja, selvsagt går det an å skrive Androidapps i noe annet enn Java, men er det virkelig hensiktsmessig? Du kan også lage androidapps med Scala, JS, eller C#, men det gir absolutt ingen mening å peke en nybegynner i de retningene. Når man begynner med Android, og i tillegg er en helt fersk programmerer gir det ingen mening å skrive i noe annet enn Java.

 

Som sagt, kjøp deg en Javabok, og les den. Du kan også kjøpe en Androidbok, men jeg fikk ikke like mye ut av den som jeg fikk av Javaboken. Ikke tenk på andre programmeringsspråk før du er ferdig med boken, og føler du kan i alle fall litt Java.

Lenke til kommentar

Er man helt fersk bør man så absolutt holde seg unna Java for ikke å bli ødelagt for alltid.

Egentlig enig, men Android Studio hjelper deg med å styre unna potensielle uvaner.

 

Jeg vil vel si at det er lurere å kjøre Java for Adroid hvis en er ny, enn å gå rett på C++...

Java er snillere syntaxmessig og også med tilgjengelige biblioteker. Jeg startet med Java og er ikke ødelagt av den grunn (på annen måte enn at jeg styrer unna Java så godt jeg kan nå).

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...