Gå til innhold

Byggeutstyr


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å ha et jordet armbånd er sikkert kjekt det, men har aldri brukt det selv :)

 

Jeg har bygget en del PCer, men har aldri hatt bruk for jordet armbånd eller antistatisk matte. Bare husk på å ta på kabinettet med begge hender før du begynner å bygge sånn at du får avledet den statiske elektrisiteten du måtte ha lagret i kroppen.

 

PS: Jeg har aldri svidd av en eneste komponent...

Lenke til kommentar

OK her noen tips for å bygge din egen PC:

1: Sett i harddisk,evt floppy og CD/DVD-spiller i kabinettet først, så slipper du å mase med det når HK er satt inn, samtidig som du blir kvitt noen deler på bordet.

 

2: Ta HK ut av posen. Legg HK oppå posen på bordet. Husk å holde i kantene på HK'et slik at du minimerer sjansen for ødelagte komponenter.

PS: Har du et jordet stikkontakt i nærheten kan du berøre jordingspunktet samtidig som du tar på kabinettet og festehullene på HK'et.

 

3: Vær forsiktig når du monterer RAM, CPU og kjøler. Ta på sidene på CPU'en og ikke på pinnene på undersiden. Det er mulig du må trykke CPU'en litt ekstra hardt ned i sokkelen på grunn av en temp føler som stikker litt opp i midten av sokkelen.

Sjekk dette ved å se at CPU'en ikke sitter skjevt i sokkelen.

 

4: Ved montering av kjøleren må du sannsynligvis bruke litt ekstra kraft for å få montert denne. Sjekk bruksanvisningen som følger med.

 

Da er det bare å montere sammen herligheten og montere kabler og sette inn

skjermkort/nettverkskort etc etc.

PS: AGP/PCI sporene pleier å være trange, så bruk heller litt tid på få lirket de inn enn å bruke hele kroppstyngden din for å få montert disse :D

 

Hilsen Tarmslyng

Lenke til kommentar

Trenger jo ikke noe slikt egentli, og nei, det er ikke spesielt vanskelig og bygge om man tenker litt før man gjør noe.

Antistatisk matte og armbånd kan du kjøpe i en pakke hos clas ohlson.

Det gjorde jeg. Greit og ha, men jeg føler meg ikke noe spesielt sikrere for det om ;)

Lenke til kommentar

En ting til som kan være lurt å ta med er at RAMen kan være problematisk til tider. Når man monterer pc for første gang vet man ikke helt hvor mye hver enkelt komponent tåler. Og amn er redd for å ødelegge noe, derfor er det lurt å vite hvor man kan tillate seg å bruke krefter og hvor man ikke skal gjøre det.

RAMen kan være hard å få ned noen ganger, i det man dytter opp den ene hendelen spretter den andre opp osv. På RAMen kan man bruke litt krefter. Samme gjelder også for CPU kjøler, så lenge man ikke legger mye vekt (i hvertfall ikke skjevt) på CPU kjernen.

 

Lykke til med monteringen :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...