Gå til innhold

Hva liker du best?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei Jan! Først tenkte jeg V2.. men da er det litt lyst på hånden og i panna.. om du bare mørker det litt så velger jeg v 2!! Flott bilde forresten av den fine modellen med det flotte uttrykket!

Hilsen Tove

 

Takker for svaret Tove. Det ble litt sånn kvikkis i redigeringa dette. Men skal rette opp det med lyset som du nevner. Selv foretrekker jeg den høyre, men når man spør folk som ikke driver med foto - da er det omtrent likevekt. Gjorde den øvelsen tidligere i dag, og jeg ble litt forundret - derfor tar jeg den samme øvelsen her. Gjør det samme på FB :)

mvh

Jan

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Betraktning fra en "ikke" ekspert på portretter:

Selv med relativt beskjeden forskjell i lys og softness mm. blir uttrykket annerledes. Jeg tenker at de to versjonene kan passe hver for seg i forskjellige omgivelser. Tenker da på portrett i for eksempel A3 format på en vegg. Omgivelser som lys i rommet, farger, møblering, andre bilder i nærhet med mer vil bestemme hvilken av versjonene som passer best. Til en eventuell bestiller av portrett ville jeg tilbudt begge versjoner.

 

Vennlig hilsen Ragnar

 

Vennlig hilsen Ragnar

Lenke til kommentar
Gjest member-296438

Overlot dette til min fru, som ikke driver med foto idet hele tatt.

Hvilket liker du best, spurte jeg fruen. Æ ved da søren svarte hun på kav Sørlandsk. Æ må se ei gang te.......Æ synes det te høyre va mest ækte:-)

Må si meg enig (ikke fordi jeg er nødt.....) Likte at det var mer markert kontrast.

Lenke til kommentar

Kan jo prøve meg på en lite oppsummering;

Veldig artig at dere kunne bidra i dette lille meningseksperimentet.

Nå vil jeg først og fremst si at måten å gjøre det på med sidestilling har en klar svakhet siden øynene har en affinitet for lys og kontraster - dermed er høyre versjon i utgangspunktet bedre.

Men nå det er sagt, så synes jeg selv høyre bilde er best på skjerm. Som Ragnar nevner, er det antagelig veldig avhengig av hvilket medie bildet presenteres på - skjerm, matt papir, glossy papir, baryttt papir, kanvas osv - og ikke minst hvem evt kunden er og hvor det skal beskues.

Forskjellen mellom de to versjonene er et resultat av å velge to forskjellige analoge s/h filmtyper i NIK silver effex. Slik husker jeg det var da jeg var sammen med far min i mørkerommet. Han påpekte til stadighet at filmtype og papir måtte velges med hensyn på hva man ville oppnå.

Oppfordrer gjerne andre til å gjøre noen meningseksperimenter - synes selv det kan være ganske givende - samt at forumet blir mer aktivt i forhold til gjensidig læring av hverandre.

mvh

Jan

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 3 måneder senere...
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...