Gå til innhold

Hva skal jeg velge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei Cathrine, du må nesten spesifisere litt mer hva/hvordan maskinen skal brukes til. "Litt spill", er det WOW, eller candycrush saga og farmville? WOW trenger nesten egen grafikk prosessor, mens farmville kan nesten spilles på en lommekalkulator. Type skolearbeid? Skal du ha laptoppen med på forelesning og ta notater? Da må du nesten ha en laptop med god batterilevetid. Hvor stor skjerm vil du ha, og hva med oppløsningen på skjermen? Til excel for eksempel vil jeg anbefale minst 1920x1080 oppløsning, surfing på nett er også en litt bedre opplevelse med høyere oppløsning, skjønt til nød kan man jo berges med å bruke F11 tasten til å benytte oppløsningen bedre på lavere oppløsninger.

 

Jeg har gjort et søk på prisjakt her der jeg har gjort et par antakelser som kanskje ikke er riktig for deg, men det vil gi deg en liten ide om hvor i landet vi er.

 

Det jeg har gjort er rett og slett og satt en makspris på 6000Kr, ikke fordi jeg mener du skal ut med så mye, men for å begrense søkeresultatet. Jeg har satt at skjermen skal være mellom 12" og 16" og ha 1920x1080 i oppløsning. Når vi så velger ut de som har eget grafikk kort og kjører windows ender vi opp med disse kandidatene. Det beste kjøpet av dem er etter min mening denne siden den er på tilbud akkurat nå.

 

Som sagt ble jeg nødt til å gjøre flere antakelser, så det kan være at med andre prioriteringer at du kan komme til andre løsninger.

 

Om jeg ikke setter 6000Kr som øverste pris, dukker denne opp. Et meget godt kjøp, der den hukker av flere bokser som jeg syns er viktige for en skolepc: Greit format og vekt (1,9Kg) når man reiser til og fra skole med 14" skjerm og 1920x1080 oppløsning, panelet på skjermen er også av den overlegne IPS typen når det kommer til farger. 9 timer batteritid, en kraftigere prosessor enn de andre jeg viste. Og til spilling et dedikert skjermkort. Det som ikke er så greit er at den ikke har SSD, den har SSHD i stedet, som er et kompromiss. Den har også blank skjerm, matt skjerm er bedre for øynene da det gir mindre reflekser. Men ellers er det ikke mye å utsette på den til den prisen. Med SSD og matt skjerm tenker jeg vi er godt over 8000Kr.

Lenke til kommentar

Hei!

Ser bra ut det Gabri3L sier altså, men her er ihvertfall noen andre forslag fra meg :):

Hvis det ikke er de aller mest krevende spillene det dreier seg om så kan denne her være en god kandidat: http://www.netonnet.no/art/data/barbar-data/skjermstorrelse/15-16-tommer/toshiba-satellitel50-b-1t4/207268.3003/ :). Ser ut til å tilby mye for pengene, blant annet ssd, FHD IPS skjerm og ac nettverk :). Her er en test av den(da med litt annerledes spesifikasjoner): http://www.notebookcheck.net/Toshiba-Satellite-L50-B-182-Notebook-Review.126942.0.html

Denne her ser også ut til å tilby en del for pengene (men da en del dyrere): http://www.prisjakt.no/product.php?p=2706706Har en ganske mye kraftigere cpu enn tidligere nevnte pcer+FHD IPS skjerm :)

Edit: Ser ut til at du kan få den ene pcen enda billigere her: http://www.netshop.no/m4n?seid=etailer-product&prodid=200876&viewMode=3

Endret av The mystical forest
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar dere! :D

Typisk skolearbeid vil være geogebra, excel og notater. Med spill, så mener jeg kanskje Facebook greier og sånn. Ikke wow! Vil jo gjerne batteritiden skal være god og at pcen vill holde ut studietiden min! :)

Jeg skal sjekke ut hva dere har valgt til meg! Og håper på nye tilbakemeldinger! ?

Takk for at dere hjelper en jente i nød! ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...