Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Feilsøking: Ukjent feilmelding og ustabilitet


Anbefalte innlegg

Hei. Har i dag hjulpet en kamerat med å feilsøke pc'n hans.

 

For ordens skyld er er oppsettet hans: Komplett pc fra 2010

X6 1055t

8GB 1333 Drittram fra ukjent merke

Silverstone ett eller annet 500w

Radeon 6850 1GB (Oppgradert til Asus Matrix r9 290x)

 

Det hele startet med at han fikk feilmelding fra AMD catalyst når han spiller wow og bruker firefox/chrome. Feilmeldingen kommer og maskinen fryser. Ca 1-2 ganger i timen.

Jeg sa jeg kunne feilsøke maskinen, men at det kunne høres ut som et problem med GPU. Han kjøpte derfor ny GPU på black friday.

 

Har nå installert GPU og det viste seg seff at PSU ikke klarer å drive dette beistet. Problemet er ikke 500 watt, men heller at PSU kun har 1stk 6+2 pin, mens dette beistet av et kort bruker 2stk 8 pin kontakter. Vi prøvde med adaptere fra molex og slikt drit, men det ble ustabilt og frøs veldig raskt.

 

Vi tok dermed med maskinen til meg hvor vi prøvde med min gamle Corsair tx950 PSU. Denne har plenty 6+2 pins kontakter, men ikke rene 8 pins kontakter til GPU.

Det ble med det samme mye mye mer stabilt, men det gamle problemet vedvarte fortsatt. Det vil si fortsatt fryser maskinen 1-2 ganger i timen ved bruk av Chrome og WOW. Altså helt likt med ny og gammel GPU og ny og gammel PSU.

 

Bestemte meg for å prøve litt stabilitetstesting med prime95. Temperaturer er supre. CPU går aldri over 50 grader og prime95 gir ingen feil på ram eller cpu.

 

Prøvde deretter 3d mark firestrike. I det den er ferdig å loade fikk vi følgende feilmelding:

 

"Unexpected error running tests.
Workload Single init returned error message: Creating asset "class eva::d3d11::assets::timeline_asset": timelines\duel_gt1_timeline.txt: Creating asset "class eva::d3d11::assets::scene_asset": scenes\duel\duel_gt1.evascenestore: Building item "Scene_Root.section_1.rock_terrain_cliffs.polymsh337": Creating geometry: Creating asset "class eva::d3d11::assets::geometry_asset": scenes\duel\duel_gt1_files\mapped_119.d3d11_basic_geometry: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\3DMark\data\scenes\duel\duel_gt1_files\mapped_119.d3d11_basic_geometry: Unexpected end-of-file: failed to read 4294967294 bytes"

 

Er det noen som har peiling?

Jeg har nå sendt ham hjem med et par nye rambrikker og satt i den gamle GPU'n slik at han kan teste om ny ram gjør noen forskjell. Ga ham også en ny/gammel HDD som han skal installere fresh windows på for å se om det er HDD'n hans som forsaker problemet. Venter enda på å verifisere om noe av dette hjelper.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror nøkkelen ligger i "Unexpected end-of-file".

 

Enten harddisk eller så er PWM (spenningsregulatoren til prosessoren. Sitter på hovedkortet) på tur å ta kvelden. Er dette en vannkjølt historie? Isåfall, så kan en vifte på lav hastighet bak være løsningen for å få bedre ambient temperatur i kassen. Hvis det ikke er en vannkjølt historie, sjekk kjøleribben på prosessoren for støv. Hvis denne er nedstøvet så kan det påvirke luftflyten over spenningsregulatoren selv om prosessortemperaturen er innenfor spec.

Lenke til kommentar

Oppdattering:

Han testet med 2 av mine rambrikker, men det var kjempeustabilt. Fryser etter 5 min. Han satte tilbake sine gamle rambrikker og straks er det mer stabilt. Det vil si tilbake til random freeze 1-2 ganger i timen ved bruk av wow og nettleser.

 

Edit: jeg vet at mine 2 rambrikker fungerer utmerket i alle mine bygg.

Endret av Strato
Lenke til kommentar

Litt morsomt faktisk.

Vi prøvde alt og ingenting funket. Til slutt ga vi opp og bestemte at hovedkort måtte byttes ut (eneste vi ikke fikk testet) og dermed også cpu.

 

Til slutt satte vi bare sammen alle de gamle komponentene som før, bare med noctuaen i stedet for stock. Det morsomme er at nå funker alt knirkefritt.

 

Vi lurer på om det kan være fordi vi nå har brukt andre ramspor enn først. Sendte 290x'n i retur for refund og venter noen måneder til før vi oppgraderer alt på en gang. Egentlig litt tullet å kjøpe et så bra skjermkort til en så dårlig maskin

Lenke til kommentar

Har gåt gjennom alt du nevner dbass. Alle stress testene minus 3d mark gikk fint. Men fortsatt random freeze i browser og wow

 

I tillegg har vi:

Testet ny psu, ny ram, ny kjøler og ny gpu. Ingenting av dette funket.

 

Men når vi satte sammen alt det gamle igjen funket alt. Dette er et av de rare tilfellene. Jeg er i totalt manko på forklaringer. Hehe

Endret av Strato
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...