Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Spørsmål om lan innganger og internett...


Anbefalte innlegg

Det stemmer ikke Mixture, for jeg hadde tre porter åpne for LAN før de foretok en oppgradering for noen dager siden...virker som de bare skal være vanskelige nå pga. jeg ikke har tv-abonnement hos de lenger. Leser på nett at de vil at alle fibernett skal åpnes, og det er jammen på tide, ikke la f.eks Tussa ha monopol lenger, får de konkurranse får nok pipa en annen lyd tenker jeg...

MIn bror jobber på IT avdelingen hos Tussa, Han sier det er 2 versjoner av de zhone boksene de bruker.

Mulig du har en annen versjon en den jeg har.På den jeg har er det ikke mulig hvertfall med den firmwaren som er nå.Her hos meg er det 2 porter for tv og en port for IP telefoni å 1 Lan port

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Amatørnisser Tussa-folka, greit at noen porter er beregna på tv og iptlf, men jeg har ikke verken tv eller iptlf med de, og skal være mulig å åpne portene på nytt når de har vært åpna før her. Skulle aldri klaga på hastigheta, så de gjorde den oppgraderinga når kun 1 port virker etter det. Blir nødt å kjøpe router, og sannsynligvis blir jeg nødt å kjøpe flere powerlines også. Tussa er ikke mye interessert i å ha fornøyde kunder, elendig service og kundebehandling.

Endret av FB.554173158
Lenke til kommentar

Kan hende det kan være nok å kjøpe bare en switch, men er vel lurest å kjøpe en god router i stedet? Etter det jeg har lest vil en god router forbedre nettopplevelsen, og det trådløse er også veldig dårlig på det jeg har her nå, så det hadde jo også vært greit å fått bedre trådløst med en router...

Endret av FB.554173158
Lenke til kommentar

Er ikke så mange porter du kan åpne på disse modemen desverrre.

Ta en telefon til tussa å si du vil ha en Fritz box så sender de den til deg.

Si du trenger å åpne flere porter ut på nettet å du trenger trådløst å flere lan porter.

Gikk en 2-3 dager så var det i orden med meg.

Har heller ikke sett noen regning på Fritz boksen.

Ikke noen vits i å kjøpe dette sjøl når du sender det til deg.

Lenke til kommentar

Ja, kan logge meg inn på modemet. Men jeg kan ikke noe med det, kan du forklare hvordan jeg går frem for å åpne lan-portene bak på modemet?

 

Har du noe brukernavn og passord til den? Det skal være mulig å logge seg inn. Siden tussa har sin egen firmware har de nok sikkert endret standardpassord. Du kan også prøve disse

 

user: admin

password: zhone

-

OR

user: root password: Admin //watch case

OR

user: abc123 password: admin

Lenke til kommentar

Da var det gjerne rutermodem det du hadde, og den nye er bare ruter. Det betyr at du må beholde den gamle boksen, og (bør) sette den i bridge for å forenkle oppsettet (mye).

 

Edit: Det vil si, med mindre du skal beholde kablingen i modemet slik det er ... Du burde virkelig bare kjøpt en switch.

Endret av Imsvale
Lenke til kommentar

Det er sant. Men hvordan har du koblet det opp i detalj?

 

Siden du også ønsker med stabilitet(uten å forklare bruk) så kan det være noe vanskelig å vite akkurat hvor det svikter, bortsett fra at det er noe med den boksen du fikk av ISP.

 

Det beste du kan gjøre er å sette boksen fra ISP i bridge, slik at den kun oppfører seg osm et modem, og ikke også som en router. Mulighjetene for dette vet jeg ingenting om, så det må du nesten spørre Tussa om. Dersom det går så vil mulighetene for TV og IP-telefon forsvinne hvis du ikke gjør noe om det. Dette er sannsynlgivis styur av noe som heter VLAN-tagging, siden portene er reservert. Det er ikke noe å tenke på dersom du ikke bruker det. Uansett, når Zhoneboksen er bridget kan du "bare" koble til slik det står i manualen og forhåpentligvis vil det fungere, men det avhenger om litt på Tussa også.

 

Hvis det ikke går å sette boksen i bridge, så bør du virkelig håpe på at det er wifi-biten av Zhone som sliter, ellers så vil problemet ditt ikke løses. Videre så vil du ikke ha to routere rett etter hverandre, og du må dekativere i enten Zhone eller Asus det som kalles DHCP, sørge for at de har IP-adresser i samme nett, men ikke lik, og koble fra LAN til LAN mellom dem.

 

Men igjen, forklar hvordan du har koblet det i detalj.

Lenke til kommentar

Det du kan gjøre inntil videre er å koble fra Asus først. Sjekk hvilke IP du får av Zhone og hvilke du får av Asus. Så logger du deg innpå Asus, velger LAN under advanced og endrer LAN IP til noe lignende av det du får av Zhone.

 

F.eks Dersom du får 192.168.1.x av Zhone, så lar du Asus bli 192.168.1.2. Det må ikke akkurat være 2, men det er et greit system å ha router o.l. på de "laveste" adressene

 

Deretter velger du DHCP, fremdeles under LAN, og velger disable DHCP. Lagre og du er derdig så langt. Nå kobler du LAN til LAN mellom Asus og Zhone og du burde være good to go til mandag.

 

Hvis du er usikker på hvordan du finner ip, så søker du etter programmet "cmd" og starter det. I det svarte vinduet skriver du inn "ipconfig" og leser av verdien av "IPv4 address". Bruker du Mac så åpner du "terminal" skriver inn "ifconfig" og leser av verdien av "inet"

 

Siden det er lokale IP-er så vil de mest sannsynlig være 192.168.x.x, 10.x.x.x eller (skjeldent) 172.16.x.x

 

Du kan også referere til manualen du fikk med(?) routeren for hvordan du logger deg på, passord osv, og sikkert også en mer detaljert beskrivelse av webgrensesnittet. Spør dersom du lurer på noe.

 

Du kan også ta en titt på denne videoen som gjennom går alternativene i webgrensesnittet

Endret av Chris93
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Så noe som kanskje er en løsning. Vil dette fungere?

Well, it refused to work with BT Infinity using it's "Quick Internet Setup" wizard. This is disappointing given BT is the UK's biggest ISP. However, it DOES WORK with BT Infinity - you just need to set up the connection manually, and I'll post the details here in case anybody else has the same issue...


Cancel the Quick Internet Setup Wizard. Goto WAN (on the left). WAN Connection Type = PPPoE. Enable WAN = Yes. Enable NAT = Yes. Get WAN IP automatically = Yes. Connect to DNS Server automatically = Yes. User Name = [email protected]. Password = Doesn't matter what you put here, but it must be SOMETHING (I used "notset"), and this is what caused me the headaches as I'd left it blank like it is in the Home Hub 3 you get from BT. Leave everything else alone. Apply... and you'll connect.
Lenke til kommentar

Nei. Det er en mulig løsning dersom du setter Zhone i bridge mode og Tussa bruker PPPoE til å gi ut IP-adresser. De gjør sikkert det også, men de bruker mest sannsynlig DHCP. Dessuten er brukernavn og passord noe helt annet, og du må referere til Tussa for å vite hva det er.

 

Altså nei, problemet ditt er mest sannsynlig en lokal konflikt mellom Asus og Zhone, som du må fikse selv. Jeg har allerede skrevet en veileding på hvordan du løser eller utelukker den mest åpenbare feilkilden.

Lenke til kommentar

Hvordan forandrer jeg ipadresse på ruteren?

 

Hei!

Det er ikkje naudsynt å setje heimesentralen i bridge. Set fast IP på routeren til 192.168.1.x, då vil det vere mogleg for routeren å kommunisere med heimesentralen. Subnetmaske blir 255.255.255.0. Gateway blir heimesentralen sin lokale IP, 192.168.1.1. Deaktiver DHCP på routeren.

Routeren må med eit slikt oppsett stå kopla i GE1 på heimesentralen og ein vilkårleg LAN-port på routeren.

Alternativt kan ein setje routeren opp i egen IP-range, t.d. 192.168.2.x, ein koplar då routeren frå GE1 inn på WAN-port.

Lenke til kommentar

nå har jeg fått oppgradert firmware på ruteren. Det sto at det var ferdig og at jeg skulle starta ruteren på nytt manuelt. Jeg slo av ruteren med av knappen bake, og slo den på igjen. Etter den starta på nytt virker det ikke som jeg får kontakt med den lenger. den hadde ipadresse 192.168.2.1 før jeg slo den av, får ikke opp noe nå...hva gjør jeg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...