Gå til innhold

Verdsleg julefeiring


Anbefalte innlegg

Jes 9:2 - "Det folket som ferdast i mørkret, skal sjå eit stort ljos; over dei som bur i skuggelandet, skal ljoset stråla."

 

Tida vi er inne i no er på mange måtar ei mørketid. Dagane vert kortare, temperaturen kaldare. Vi ventar på solsnu og ein ny vår. Diverre er mange også inne i ei åndeleg mørketid, som ikkje er knytt til dagar og tider, men som er ein langt meir kritisk situasjon for den sjelelege helse.

 

Ja, mange nyttar førjulstida til å sjekke helsa. Landets legekontor bugnar av dei som vil stille si uro for lekamen, at puls og blodtrykk er sånn nokonlunde før jula vert ringt inn. Så alt for få tek seg tid til å sjekke sin åndelege puls, til å nytte tida på det som har evig verdi. Lever du?

 

Den nye julesongen "Vi feirer jul" av Qvale og Wulff, har hausta mykje kritikk i kristen-Noreg for si forherling av mørkret, likesæle for dei som har det vondt og lever i mørkret, at jula er fullgod sjølv om ein ikkje tillegg den noka åndeleg meining. Så er det diverre slik mange føler det. Når Jesus ikkje er tilstades, vert det behageleg å lulle seg inn i mørkret og fylle sitt hjarte med poetisk svada. Då har ein ingen usjølvisk kjærleik for sin neste, då får den ekte julefred aldri senke seg, den som eine og åleine Jesus kan gi.

 

Qvale og Wulff forfektar at det er det same kva ein trur på så lenge ein er del av den same feiringa. Guds Ord seier det finst mange ljos i verda, men berre Jesus er det sanne ljos som lyser for kvart menneske (Joh 1:9). Berre dette ljoset kan skine opp i det åndelege mørkret, og skape glede (Jes 9:3) der det før var aude, tomt og mørkt. Må denne evigunge bodskapen skine opp i mange ufrelste hjarte i denne advents- og juletid!

 

Fredsfyrsten kom og fra mørket han fridde oss ut.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den ekte julefreden senker seg når det siste bibelarket brenner opp i peisen.

 

Det finnes bare en lyspest og det er jesus og hans imperialistiske dogmatiske religion.

 

Bibelens gud, sverdets gud, krigerguden, den asiatiske guden, han som hater alle mennesker, har kommet for å slavebinde oss. Og det har vært ille helt frem til nå, endelig nå når folket tar sin rett til frihet tilbake.

 

Hvem prøver du å lure? Jesus var ikke født i desember. Jul er ingen kristen høytid, det er en hedensk høytid. Mine forfedre feiret jul lenge før jesusen din ble født. Men nå har jo den sjelelige helsen vært nærmest ikke-eksisterende i nesten 1000 år, og da kan man tydeligvis bli lurt til å tro noe annet.

 

Om vi får en ny midtøstlig monoteistisk kreftsvulst som tar over landet skal du ikke se bortifra at dine barnebarns barn tror jul er en muslimsk høytid, akkurat som du tror den er kristen.

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...