Gå til innhold

Hvilket nettbrett for svaksynt?


Gjest medlem-169651

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-169651

Moren min har blitt enke og har aldri brukt data eller slik til noe som helst, men siden hun bor en time unna megvil hun nå skaffe seg nettbrett for å søke opp ting på nettet, betale regninger via nettbak og sjekke mailen sin.

 

Han har veldig svakt syn, så hun trenger et brett som fungerer veldig bra for henne.Hun må ha muligheter til å forstørre tekst og muligens lese opp tekst.

 

Hvilket nettbrett har best muligheter for svaksynte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Android var litt sein med syntetisk tale (Talkback) som du slår på under "Innstillinger" og "Tilgjengelighet". God forstøørelse kom så seint som med versjon 4.4. Når du først har valgt at du vil ha mulighet for forstørrelse, er det bare å banke 3 ganger på skjermen, så blåses skjermbildet opp, og du kan zoome opp og ned over alt med "klype-bevegelsen" (akkurat som på iPhone og iPad). Apple-produktene har vært best til nå på forstørrelse og syntetisk tale, men Android haler stadig innpå. Men jeg tror fortsatt Apple er mest effektiv i bruk pga gode hurtig-kommandoer. Jeg er svaksynt selv, har ikke forsøkt nettbrett men bruker mobilen Note II. Pennen som følger med fungerer veldig bra for meg. Så et større brett i Note serien med Android 4.4 eller nyere har jeg tro på.

Lenke til kommentar

NAV-hjelpemiddelsentralen og / eller Voksenopplæringen i kommunen gir svaksynte opplæring i bruk av nettbrett, mobil og datautstyr. Veldig flott tilbud som din mor absolutt bør vurdere å forhøre seg om.

 

Fikk akkurat høre at iOs og android nå nærmest er like gode (eller dårlige) for svaksynte. Begge systemene har sine gode og dårlige sider.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...