Gå til innhold

Actionkamera til sport innendørs (begrenset belysning)


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg er trener for en innendørs idrett, og ønsker å gjøre opptak av både lag og individuelle spillere sine bevegelser for teknikkanalyse. :)

 

Slik jeg har forstått det vil både GoPro 3+ Black og 4 gi 240FPS ved 840x480 oppløsning, og kunne gjøre opptak i HD med 120FPS. Dette vil med 24FPS etterbehandling gi en hastighet på 1/10 og 1/5 respektivt.

 

Begge møter altså kravene for slow motion.

 

Det jeg imidlertid er nysgjerrig på, er selve optikken. Her er det begrenset med informasjon fra leverandør, og jeg kan heller ikke finne noen veldig nøyaktige tester slik jeg er vant til fra speilreflekskamera.

 

Utfordringen min blir at innendørs idrett ikke har de beste lysforholdene. Så det er fordelaktig med ganske bra støyhåndtering på litt høyere ISO. Så lurer bare på om folk vet noe om GoPro 4 er betraktelig bedre enn 3+ ved 240FPS og 120FPS på lavlys? :wee:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Optikken er f/2.8, bildebrikken er liten og lyssvak. Det er prisen man må betale for å få alt i fokus. I teorien kan man bytte til f/0.95 men da ryker garantien, prisen dobles og det er vanskelig å finne objektiver med akkurat den brennvidden man trenger med full HD oppløsning.

 

Bruker du mer enn 24 FPS så må du tilsvarende opp i lysintensitet. Det vil si veldig mye lys for å få perfekt bilde.

 

Jeg har ikke sett noen videoer på youtube som tyder på at Hero 4 er veldig mye bedre enn Hero 3 på idårlig lys. Men det må nesten testes under akkurat de forholdene du har tenkt å bruke kameraet under.

 

GoPro 3 gir bare 60 FPS i full HD.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...