Gå til innhold

guide til el symboler


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Variable resistor kan jo være en motstand som forandrer ohm verdi etter hvor varmt det er eller diverse andre årsaker, Potensial Divider er vel sånn vanlig en du skrur på, der du kan koble på tre ledere, en med spenning inn og to ut, hvor den ene øker og den andre synker etter som du vrir. Dette er bare spekulasjoner, men jeg vil anta at Hondaen vet (som alltid :lol: )

Lenke til kommentar

Den övre symbolen är en tvåpolig potentiometer som varierar resistansen i motståndet mellan höger och vänster ledare.

 

Den undre symbolen är en trepolig potentiometer med fast resistans genom motståndet (höger-vänster), men där resistansen mellan dessa poler och den tredje, ovanför, kan varieras.

Oftast kopplar man den rörliga polen till en av de andra och får på så vis en tvåpolig med säkerhetsmarginal om det skulle bli avbrott mot den rörliga delen.

 

/Olle

Lenke til kommentar

Et potensiometer vil regulere et potensiale mellom de tre tilkoblingene, derav navnet potensiometer. Hadde du koblet spenning til, så kunne du målt med et voltmeter når spenningspotensialet forandrert seg når du justerte.

 

Variabel motstand er akkurat som navnet sier, en motstand med to tilkoblinger som du kan justere motstanden på; reostat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...