Gå til innhold

Samsung NotePRO 12.2 - Erfaringer?


Bone

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

 

Noen som erfaringer med dette brettet? Fant skuffende lite når jeg søkte..

 

 

Lurer også på, da jeg ikke er så kjent med Samsung-nettbrettene:

 

Er dette brettet "toppmodellen" til Samsung for øyeblikket? Og,

 

Er det noen nye brett rett rundt hjørnet som man heller burde vente på?

 

 

Takker for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er en ganske fornøyd bruker. Det er nok toppmodell i noen måneder til, det er vel rimelig å regne med at neste store Note-brett vil være 64-bits, og de modellene vil komme på nyåret en gang. Bortsett kanskje fra 8", der Samsung har holdt tilbake Note-modellen, kanskje for å vente ut Nexus 9.

 

Når Nexus 9 nå er lansert, vil det vel ikke være noen stor overraskelse om Samsung snart kommer med en modell som topper den på flere måter, inklusive pris, med underbudskap: Neste Nexus-brett, slik det burde vært.

 

Men oppfølging på 12"-modellene kan godt ta mer tid - med disse konkurrererer jo Samsung med modeller i hybrid-segmentet, og da kan det ligge diverse fallgruber. Ikke minst pris/ytelse-forholdet kan lett bli trøblete, og Android er ikke optimalisert som operativsystem for PC-erstatninger..

 

En annen grunn til at det kan drøye litt med nye modeller, er rett og slett at NotePro 12.2 fungerer svært godt som det er. Brettet har to tekniske hovedsvakheter slik jeg (og diverse andre) ser det: Høyt strømforbruk kombinert med temmelig langsom lading, og rask degradering av ytelsen når en setter flere apper i sving samtidig. Hvis du derfor vil bruke brettet som PC-erstatning, vil du merke at det går ganske bra ved moderat last og én oppgave om gangen, men tunge ting og særlig flere om gangen kan gi pustebesvær temmelig fort.

 

NotePro 12.2 lider nok endel under at det på mange måter overskrider nettbrett-kategorien, men det er lite applikasjoner som virkelig drar nytte av de spesielle evnene. Tegne- og skriveapplikasjoner gjør det til dels, og Office-type programmer er jo veldig greie å bruke. Med blåtann mus og tastatur, er det mange oppgaver jeg under ellers like forhold heller vil gjøre på brettet enn på en bærbar PC. Og på en så stor skjerm, blir skjermtastaturet også rimelig effektivt å jobbe med. S-pennen virker mye som en trykkblyant på et A4-ark, skilnaden til Note 10.1 oppleves både for dette og andre som større enn de 2.1" økt skjermstørrelse kunne tilsi. Gode kart er helt nydelige å bruke, og flere kan se på samtidig. Til noter er det også veldig bra - nettbrett er tingen, og 10" er i minste laget.

 

Jeg synes ikke amobil-testen er all verden. Størrelsen er jo f.eks. heller et pluss enn et minus når en skal ha en PC-erstatning, og jamføringene med f.eks. Dell Venue mangler.

 

Den største innvendingen min er nok at dette er et brett som vokser ut over Android-konseptet, og derfor hemmes det av for svakt OS i forhold til bruksmulighetene. Skulle gjerne hatt f.eks. Tizen eller Ubuntu på dette, det hadde utvida bruksspektret.

 

Om en bør vente? Hvis multitasking og 64 bits/mer minne er viktig, trolig ja. Ellers, vil jeg si nei. Nå har jeg en 3 år gammel 13.3" PC, et 7" brett fra i fjor, og NotePro 12.2. Ingen av dem er teknisk sånn at jeg føler noe behov for oppgradering på ei god stund - eneste er at jeg ser etter et 8" brett fordi 7" er akkurat litt lite å lese på når det er blanding av tekst, bilder, tabeller og grafer. Og jeg bruker heller NotePro enn PCen til nettlesing rundt omkring. Mangelen på god tastaturløsning gjør at jeg likevel foretrekker PCen til skriving f.eks. på bussen.

Lenke til kommentar

Hatt mitt brett i snart en uke, må si jeg er meget fornøyd. Kjøpt som erstatning for en surface pro 2 som til tross for å ha vært et velfungerende brett ikke hadde nok batteritid for min bruk.

 

Fungerer supert til alt som et nettbrett vanligvis gjør, og er samtidig et nyttig kontorverkttøy. Lett å skrive mail, copy/paste fungerer supert med pennen til merking av tekst, og en finfin office pakke som følger med. Multitasking fungerer greit, selvsagt ikke på nivå med en windowsmaskin men intuitivt nok.

 

Har du brukt en Note telefon så er pennen velkjent og fungerer minst like bra. Jeg har hatt min Note 3 siden lanseringsdag og føler meg antakelig veldig hjemme med Pro 12.2 av den grunn :)

 

Eneste negative er at Android enda ikke er på høyde med iPad med tanke på tablet app's, men det blir stadig bedre :) Derimot er den mye bedre på kompatibilitet med nettsider enn iPad'en noen gang var. Gode tilpasningsmuligheter med widgets og lignende er heller ikke bare en gimmic men veldig brukbart for å få en kjapp oversikt over dagens gjøremål.

Endret av benjamin84
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte TabPro'en, og selv om de er litt forskjellige grunnet manglende stylus på min. Så tror jeg min erfaring vil være tilsvarende for note'en. Det går rett og slett på størrelsen. Jeg ville ha et nettbrett til bl.a. TV-serier på sengekanten. Tenkte da at så stor som mulig skjerm var veien og gå. Men jeg syns brettet ble for tungt, stort, og uhåndterlig til sofa surfing og skjermen/innsynsvinkelen for dårlig til TV titting i mørkt rom. Som de over sier, så er det åpenbart helt fremifrå til kontor oppgaver, så i mine øyne er det nettopp det det er: Et brett til proffmarkedet. Selv endte jeg opp med å returnere mitt brett bl.a. pga. det nevnte. Men endte opp med notepro i 10,1" utførelse i stedet. Og jeg må si meg godt fornøyd med den. :)

Lenke til kommentar

Takker for alle tilbakemeldingene! :)

 

 

Er så i tvil om hva jeg skal gå for.. Jeg står mellom denne og Tab S 10.5.

 

 

Det jeg liker med TabPro 12.2:

Stor skjerm

Pen

 

 

Det jeg liker med Tab S 10.5:

God skjerm (amoled)

Mulighet for 128 gb ekstra minne..

 

Skeptisk til batteritid til TabPro, men kjenner ikke til levetiden på den andre..

 

 

Takker igjen! :)

Lenke til kommentar

Sa bare i fra fordi min bror skulle til å kjøpe tabpro og trodde den hadde penn. Han gikk litt i surr med alle modellene. Jeg mener det er et temmelig svært batteri i notepro12.2, gudene skal vite det er plass til det. :p Så batteritiden tror jeg ikke er noe problem. Jeg liker pennen på min 10.1, og man kan bruke nettbrettet til litt ekstra med den, men når sant skal sies så har jeg jo ikke akkurat slitt den ut. Regner med ekstra tuppene kommer til å holde meg mange år. Men jeg er altså sofasurfer og underholdningsorientert :D

Lenke til kommentar

Kan man kjøpe og bruke penn til Tab S?

 

Det tror jeg ikke, det er en sensor i "futteralet" til pennen som automatisk setter brettet i penn "mode". Hvordan skal man få skrudd den på uten "futteralet"? Det er også en knapp på pennen som har en funksjon, så man kan kjøpe styluser som kanskje gir litt bedre nøyaktighet enn fingrene, men de vil jo nødvendigvis mangle knappen og ekstrafunksjonene som dette gir.

Lenke til kommentar

Da ble det en på meg også.. Bestilte fra Komplett, hentet for ikke så lenge siden.. :)

 

Akkurat nå holder den på med en oppdatering, så ikke fått gjort noe enda..

 

Størrelsen er passe, slik jeg ønsker at tablets skal være.. Alltid syntes at 10" er litt i minste laget.. Får se om jeg skifter mening etter en tids bruk! :)

Lenke til kommentar

Har noen av dere opplevd at brettet av og til går I sort/"slår seg av"?

 

Prøvde å Google problemet, men de fleste svar henviste til når brett/telefoner går helt I sort og man ikke får gjort annet enn å ta ut batteriet og starte på nytt..

 

Dette gjelder ikke her, da den bare går i standby og alt jeg trenger å Gjøre er å stryke på skjermen.

 

Men, noen som kjenner til dette? Det skjer nå og da, når jeg bruker skriveprogrammer,bruker stylus, vært på nett.. Det har derimot aldri hendt når jeg har spilt spill (XCOM, eller Baldur's Gate)..

 

Erfaringer?

Lenke til kommentar

Jeg bumper litt denne ..

 

 

Det er følgende erfaringer som jeg har litt problemer med:

 

Når jeg skal bruke brettet til å skrive i noen apper, så plutselig slår "skjermspareren" seg på, selv om jeg har brukt den for få sekunder, og av og til mens jeg bruker den.

 

Det andre er at noen ganger fungerer ikke home-knappen, eller de to ved siden av..

 

 

Noen som har erfart dette? Jeg vet ikke om det er bugs man kan litt forvente med et OS for telefoner og et brett på 12.2", eller det bare er jeg som opplever dette!?

 

 

Takker! :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...