Gå til innhold

Alene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dagens bilde:

 

Når de i 2100 kårer det viktigste bildene fra det 21. århundre kommer antakeligvis bilder som dette til å stå høyt på listen. Bildet av den ensomme isbjørnen i et oppbrutt ishav er nærmest blitt et symbol på klimakrisen og global oppvarming, og dette bildet er virkelig ett av de bedre.

 

Fargene er fantastiske, der den gyldne solnedgangen står i en strålende kontrast til det mørke, kalde ishavet. Isbjørnen skuer bakover, som om han ser etter en tapt fortid, og ikke helt har lyst til å gå fremtiden i møte. Solnedgangen er vakker, men samtidig et varsel om at natten og mørket er på vei. Et både vakkert, dystert og symboltungt bilde!

 

Forbedringsforslag: Komposisjonen er god, men vil etter vår mening bli enda bedre om du cropper bort litt av bunnen. Prøv f.eks en 16:9 crop, men bevar hele himmelen og kanskje bare spissen av isflaet nederst i bildet. Last gjerne opp som V2 :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for kommentaren, Kristoffer. Det var svært hyggelig at dette bildet fra isødet i Polhavet ved 82,5 grader nord ble valgt til dagens bilde. Dette var ett av flere høydepunkter under fototuren min til Svalbard i fjor høst.

Denne isbjørnen fant nok mat (sel) fra sine isflak, men vi så flere svært magre isbjørner i strandkantene som ikke hadde blitt med nordover med drivisen. Har lagt ut en versjon 2 der jeg har croppet bort en del av bunnen i bilde, slik Kristoffer foreslår.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...