Gå til innhold

Dine mest undervurderte serier 'of all time'


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Practice, The (advokatserie)

 

Den er "undervurdert" i forhold til at nesten ingen nevner den som en god serie. Lyden er fantastisk klar i denne serien, slik at den er utmerket for å lære engelsk. Lyden er vel lagt på i ettertid.

 

Men det beste er oppvisninger i retorikk i ulike rettssaker. Noe av dette er så mesterlig at jeg blir rørt.

 

Episoden fra sesong 5, Mr. Hinks Goes to Town, hvor Michael Emerson spiller en tiltalt seriemorder, er antagelig den beste episoden jeg har sett av noen som helst serie. Her ble jeg holdt på pinebenken helt til slutten hvor det mest infame smilet jeg har sett, fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg hører ihvertfall ikke så mange som snakker om og anbefaler seriene Fringe og Wilfred (!).
Mer rundt Fringe, men merker mange ser enkeltepisoder. Storyen syns jeg er fantastisk.

Men nok om det.

Wilfred. Jeg hører veldig lite om den serien fra andre, fant den riktig nok selv etter en anbefaling. Handler om Ryan (Elijah Wood, kjent som Frodo i Ringenes herre) som er depressiv. Han får god kontakt med nabobikkja (for å forstå hva det egentlig handler om, må serien ses). Er lite jeg kan fortelle uten å spoile, men den tar for seg i "menneskelig" form hvordan en kan tolke hundens atferd. Høres tynt ut, men den beskriver på en komisk måte hvorfor en hund blir så glad når du kommer hjem fra en tur o.l. Annet jeg kan si er: Er det en hund, eller er det et menneske? :D

Lenke til kommentar

Vanskelig å velge bare en, så kan ta noen få.

 

SLEEPY HOLLOW

(sesong to startet nylig)

 

Mange kjenner nok legenden om den hodeløse rytteren, kanskje spesielt fra filmen Sleepy Hollow. (TV-serien har ingenting med filmen å gjøre, btw.) I serien møter vi Ichabod Crane i 1781 i kamp med noen fiender, han kapper hodet av en fyr, blir drept og våkner i nåtid. Det er jo en ting, men (selvsagt) er grunnen til det at en viss annen person også er tilbake. Det meste av ham, i alle fall. :p Den hodeløse rytteren er tilbake, farliger enn noensinne, og kun Ichabod kan stoppe ham. Men så var det dette med å reise i tid. I 1781 var ikke kvinnfolk spesielt høyt rangerte i samfunnet, og sorte folk kanskje enda mindre. Så tenk selv hva Ichabod tenker når den første Ichabod møter er en sort politikvinne? :p

 

Serien har en solid blanding av skrekk og komedie, og klarer fint å veksle mellom begge deler. Det er ikke helt enkelt for Ichabod å tilpasse seg det moderne samfunnet, og hvordan skal han forklare hvem han er, og hvor han kommer fra? "Hei, jeg døde for to hundre og femti år siden, men er tilbake for å drepe en hodeløs demon"... øh, kanskje ikke. :p Logisk nok blir det rimelig mye tull, men også mye action. Som i mange andre serier trenger serien noen episoder på å komme i gang, men etter det blir det rimelig heftige saker. Ikke minst takket være John Noble, kjent fra blandt annet Fringe. ;)

 

 

HAVEN

(sesong fem startet nylig)

 

Basert på boken The Colorado Kid av Stephen King. Nå er bøkene til Stephen King ikke akkurat kjent for å bli bra filmer (med visse unntak), og den siste i rekken er vel katastrofen Under The Dome. Under The Dumb passer vel bedre der. :p Har ikke lest så mye av Colorado Kid (den kjedet vettet av meg, for å være ærlig), men Haven er en rimelig grei serie. Den handler om en FBI-dame som drar til byen Haven for å etterforske ett eller annet uviktig, men oppdager snart at det er en del ting i byen som ikke er helt normalt. Da snakker jeg folk som kontrollerer været, tidsreiser, monstre og så videre og så videre. Kort sagt er det ikke helt ulikt X-Files, med unntaket at alle disse problemene har en ting felles: De er forårsaket av vanlige folk med "problemer" (troubles), selv om de ikke alltid vet det selv. Det gir det en interessant vri på hele greia. I stedet for å bare jakte på et monster eller noe sånt, prøver de å finne ut hvem som er bak alt sammen og stoppe ham eller henne. Det er ikke alltid så lett som det kan høres ut. Hvordan stopper man en baby fra å drepe folk hver gang den gråter?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...