Gå til innhold

Endring av porteføljestrukturen


Rankiz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De risikokategoriene er ikke verdt mye spør du meg, så håper ikke du ser så mye på dem. Beta fond er diskutert i det vide og det brede på nett men jeg ser ikke spesielt mye poeng i det. Hvis det ikke er dyrere så for all del, men jeg ville gjort det enklere og tatt kun ett Globalt Indeks fond. Jo enklere jo bedre. Du kan også vurdere om du i det hele tatt bør ha et norskt indeksfond. Er det potensiale for mer vekst utenfor Norge de neste 5-20 årene enn det er i Norge? Svaret der er ganske klart spør du meg. Norsk indeks er heller ingen god diversifisering så det argumentet faller bort, eventuell diversifisering er obligasjoner, eiendom, eller sparekonto. Bioteknologi er fair enough, hvis du liker bransjen og vil ha en personlig vri på porteføljen, men det er ikke garantert noen meravkastning utover global indeks.

Lenke til kommentar

Hvis jeg har forstått det rett, så skal alle markeder ha samme risikojustert forventet avkastning hvis markedet er effisient.

 

Norske aksjefond som investerer i Norge er skattefavorisert sammenlignet med utenlandske fond, ettersom de ikke betaler kildeskatt på utbytte. Det gir derfor mening å overvekte Norge for norske investorer.

 

Jeg tror dine foreslåtte endringer trolig ikke vil utgjøre veldig mye, men trolig redusere volatiliteten litt. Både den gamle og den nye strukturen er fornuftige.

Endret av selters
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke helt om obligasjonsfond har så mye for seg sammenlignet med de beste sparekontoene i Norge.

Alfred Berg Lang Obligasjon har en gjennomsnittsavkastning på 7,81% de siste årene, over dobbelt så bra som den beste høyrentekontoen kan gi deg.

 

ÅRLIG AVKASTNING 2009 2010 2011 2012 2013 I år

Avkastning +8.0 +6.4 +5.9 +9.3 +5.2 +6.4

Endret av Rankiz
Lenke til kommentar

Ok. Det er bra. Men husk på at mye av denne avkastningen kommer fra rentebetalinger fra obligasjoner som ble kjøpt da renta var høyere enn den er nå. Renta har falt de siste årene, og det har gjort obligasjoner mer verdt. Renta kan ikke falle mye mer, så man kan være sikker på at mesteparten av avkastningen fra obligasjonsfond fremover vil komme fra rentebetalinger, ikke fra videre økning i pris på obligasjoner grunnet fallende rente.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...