Gå til innhold

Er dette et godt kjøp?


Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om det er tid for å skaffe en ny laptop. Har kun en stasjonær og et nettbrett, og merker det hadde vært greit med noe midt i mellom, altså noe jeg kan ta med meg, men som fremdeles er litt futt i. Men om jeg først skal punge ut, så vil jeg være sikker på at det er den rette pc'en for meg.

 

Altså en pc til å surfe, se film, og spille, type Sims, WoW, LoL, Minecraft.

 

Elkjøp har i kveld dette tilbudet: http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MSIGP602PE/msi-gp60-15-6-barbar-gaming-pc

 

Er det noe jeg bør slå til på? Jeg synes det er veldig vanskelig å sette seg inn i hva som er bra og ikke bra, men for mine naive øyne ser dette ut som et greit kjøp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

God prosessor, litt svakt skjermkort. Til din bruk bør den likevel være god nok. Men jeg syns ikke den er spesielt bra spesifisert i forhold til prisen, selv nå på tilbud.

 

Se for eksempel på denne: LINK

 

Den er vel ikke på tilbud en gang, og har et mye bedre skjermkort. Prosessoren er svakere, men til spillbruk og media vil ikke det ha noe å si.

 

Personlig syns jeg minst 17" skjerm er et must for spilling. Folk er forskjellige på det, og mange som klarer seg greit med mindre, men jeg vet ikke om du har vurdert det?

 

Har satt opp et pris søk med bedre skjermkort her så ser du litt hvor prisene ligger i dette segmentet. Denne blant annet har både god prosessor, skjermkort og 17" skjerm. Men må ha OS lisens i tillegg.

Endret av Joey1313
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Er ikke interessert i 17''. Det har jeg hatt før, og det var altfor tungt å bære med seg. Vil helst ikke ha noe tyngre enn 2.4kg.

 

Er litt bekymret for noe mindre enn i7-prosessor. Føler at alle laptopene jeg har kjøpt, på anbefaling av ''proffer'' etter å ha fortalt hva jeg skal bruke den til, har begynt å slite ganske raskt. Jeg hadde for noen år siden en Acer Aspire 8935G, og den holdt ut ganske lenge. Den kostet da rundt 11-12k. Skulle tro det var mulig å finne noe bedre i dag til litt mindre penger.

 

Men som sagt, synes det er veldig vanskelig å sette seg inn i dette.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke uenig i valg av cpu, men GPU'en i Elkjøp tilbudet er fryktelig mye dårligere enn den som jeg foreslo. Hvis du scroller ned til slutten av denne siden ser du hva du kan regne med å få ut av en GT840M GPU. Her har du til sammenlikning GTX860M GPU'en. Det du vil kunne legge merke til er at ytelsen i spill er mye den samme uansett om du bruker i5 eller i7 CPU. Grunnen er at ingen av disse skjermkortene klarer å gjøre selv den dårligste av disse CPU'ene om til en flaskehals under normale omstendigheter.

 

Men hvorfor velge når man kan få begge deler? LINK :-)

 

Uansett trenger du ikke stresse med å få benyttet deg av Elkjøp tilbudet, det er et greit tilbud, men ikke noe mer. Slike tilbud dukker det opp flere av hver eneste uke. Og som sagt var jeg ikke veldig imponert over dette tilbudet...

Endret av Joey1313
Lenke til kommentar

Nei, tror jeg driter i MSI'en. Av de tre i linken din synes jeg den fra multicom så best ut? (bl.a. pga vekt, cd-rom) Med OS i tillegg kommer den på 8k, og det er vel helt på smertegrensen. Kan gi slipp på de kronene om jeg vet det er mye verdi for pengene og en maskin som kommer til å vare en stund.

 

Hmm...

Lenke til kommentar

Vel, nå har du uansett litt tid på deg til å gjøre litt mer research. Som du ser er kan du få mye mer PC for bare litt mer penger enn det tilbudet på Elkjøp.

 

Når det gjelder multicom PC'en så blir den levert med 1 minnebrikke på 8GB. Det er litt dumt om du vil ha bare 8GB. Da ville det vært bedre med 2 brikker på 4GB hver for å benytte begge minnekanalene. Om du derimot vil oppgradere til 16GB så er det jo veldig bra at den leveres med 1stk. 8GB brikke, for da trenger du bare kjøpe en til.

 

Ellers er det et par stykker her på forumet som har bedre peiling på disse laptoppene i dette segmentet enn hva jeg har. Blant annet ting som byggekvalitet og billedkvalitete på LCD skjermene er ting som jeg ikke har styr på. Lag gjerne en ny tråd med forespørsel om tips til laptop som passer deg, etter du har prøvd søk funksjonen selvfølgelig. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...