Gå til innhold

Cubase+Dual Cpu?


Anbefalte innlegg

Skal oppgradere min pc som brukes i et hjemmestudio.

Har tenkt litt på dual cpu system, men jeg vet ikke om Cubase Sx har støttte for dual cpu...

 

 

Noen som vet noe eller har noen erfaringer om dette?? Og hvis ja, hvilke dual systemer vil være egnet til dette??

 

Takker og bukker for alle fornuftige svar som kan hjelpe meg med dette :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I ran some tests to show how little Cubase SX uses a second CPU compared to Sonar. The Windows XP Task Manager shows a summed CPU utilization. In other words, 50% would be 100% of one CPU, and probably zero of the other. A 100% reading means both CPU's are max'd out.

 

smpsxsmall.gif

 

Cubase SX

 

With the VST performance meter at 85%(approaching dropout), the Windows Task Manager only registers 61%. The second CPU is hardly used.

 

Sonar

 

With the Sonar CPU meter at 97%(approaching dropout), the Windows Task Manager registers 98%. The second CPU is used to a much greater extent compared to Cubase SX.

 

smpsonarsmall.gif

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hva du skal med doble prosessorer.

Selv spiller jeg av minst 27 (har ikke prøvd flere) stereospor samtidig i Cubase SX - fordelt på 12 busser. Hørte om en som tok opp 48 spor 24 bit 44,1 kHz samtidig med en p4 2,6kHz.

Det er vel mer sannsynlig at du når PCI owerflow, før pros. gir seg.

 

-SX2 ser foresten topp ut.

Lenke til kommentar

Det er vel muligens mer i forhold til vst plugins at han ønsker kraftigere cpu går jeg utfra.

Harddisken har nok mer å si når det gjelder audio spor som ikke blir prosesert med effekter/eq i realtime enn cpu.

 

 

Jeg vet ikke hvordan sx2 fungerer med 2*prossesorer, men den nye utgaven skal visstnok støtte hyperthreading, så det kan være en tanke å

å gå for intel.

 

du får sikkert bra svar hvis du stiller spørsmålet på hardware avdelinga i cubase forumet

 

:yes:

Lenke til kommentar

Nei, jeg trenger ikke doble prosessorer men kunne vært innterisert i det hvis det ga en merkbar forskjell.. Problemet er som regel ikke å spille av mange spor samtidig men derimot og ta opptak av mange spor som i mitt tilfelle er maks 16 audio spor på mine Marc 8 kort.

 

Skulle likt å sett den maskinen som klarer 48 vanlige audio spor, da jeg har snakka med an av teknikerne hos levrandøren som tar inn Marc korta i Norge, for litt over et halvt år siden klarte ikke han med den feteste Pentium maskinen å kjøre lange låter med 16 inn samtidig..

 

Cubase SX 2 skulle vist være mer optimalisert for dual cpu iflg denne diskusjoenen her:http://forum.cubase.net/forum/Forum2/HTML/055743.html

Lenke til kommentar
nvanrekurb  

Skrevet: 23 Okt 2003 19:40    Tittel:  

Det er vel muligens mer i forhold til vst plugins at han ønsker kraftigere cpu går jeg utfra.

 

 

Ja ikke minst, noen vst plugins krever jo mer enn andre og hvis samtidig du har en stor produksjon med mange spor og mange plugins.

VST instrumenter kan også være utrolig CPU avhengige, finnes jo egne PCI kort som kan kjøre disse urenom cpu men de kosta flesk :-?

Lenke til kommentar

jeg bryker mye vst instrumenter selv, har planer om å kjøpe en pc kun for instrumenter. Har man to pc`er så får man MYE mer muligheter

med vst instrumenter eller gigastudio. Hvis man tar opp innspillingene i audio istedet for å bruke midi. Ingen problemer med polyfoni ved bruk av kord-instrumenter og cymbaler (de som oftest spiser mest av tilgjengelige stemmer p.g.a lang sustain og/eller mange samples trigget samtidig) og ikke de vanlige timing problemene som kan oppstå når man kjører hele arr med store menger mididata over samme kabel samtidig.

 

Men hvis man foretrekker å ha alt "under et tak" så er nok ikke en

veldig kraftig prosessor å forakte (eller dual som du har planer om? Lurer litt på hvordan det fungerer med cubase selv).

Lenke til kommentar

Hvis du går inn på siden

 

http://www.fivetowers.moar.net/cubasetest_...der=performance

 

vil du finne en god del systemer testet med samme oppsett i cubase. Som du ser, er det kanskje ikke så mye å tjene på et dual-oppsett til cubase, hvert fall ikke i Cubase SX 1.0x-versjonene. Dog må nok disse resultatene tas med en klype salt, siden det baserer seg på manuell rapportering. Men jeg har prøvd testen selv, og i forhold til mine resultater, stemmer det som står der ganske bra. Siden er veldig ofte nede, så ha tålmodighet om du skal sjekke den ut.

 

Uansett er det lurest å velge et AMD-system for mest mulig VST-kraft, ettersom at VST kun bruker rå fpu på prosessoren. Dette er feltet der AMD virkelig har kommet et godt stykke lenger enn Intel for øyeblikket. Jeg vet ikke hvordan de nye AMD64-prosessorene fungerer, med AMD xp er veldig bra på fpu.

Lenke til kommentar

Beklager mitt fravær (modem gikk dukken)

Jeg har sett litt inpå Plant-z (et forum for creamware-brukere), og der er det endel ideer om harware / software oppsett.

 

De 48 sporene jeg snakket om var opptak direkte til VDAT, en plug-in til alle Creamware-kort (software-ADAT)....obs det var vist 64 spor!

se nederste på dette innlegget:

http://www.planetz.com/forums/viewtopic.ph...=10488&forum=19

 

Creamware-plattformen er litt vrien å komme i gang med, men du verden så gøy det er å leke med. Og prisene er meget ok nå, særlig med JULe-tilbudet.

 

Jeg mener du bør ta med et regnestykke der du tar med f.eks et pulsar2-kort.

Det går og går, jeg restarter maskina mi ca hver 14-dag.

På et typisk (for meg) prosjekt med ca 8-10 audiofiler 32bit / 44,1 kHz og like mange midi-spor (ofte et par med VST-instrument) og ellers synther og effekter fra Scope -plattformen....så ligger prossessorbrukern på ca 5-10%.

 

...Jeg mener å ha lest at Cubase SX2 støtter Dual-oppsett, men ta ikke mitt ord for det.

Jeg sitter foresten å venter på en controll-enhet til mitt system, og da skal jeg kjøre Cubase fra det, og best av alt, jeg kan kjøre nesten alle Creamware synther og Effekter fra Cubase (XTC modus) ....livet er herlig! :woot:

Lenke til kommentar

Takker for alle svar folkens.. :-)

Tror jeg går for en enkel og billig løsning med en enkel cpu.. Da det var en del uklarheter og delte meninger om dual cpu i Cubase. Får heller vurdere det ved neste oppgradering,da har nok dette forhåpentligvis fått en bedre støtte i kommende produkter fra Steinberg!!

 

Vurderer da en Amd Athlon xp 2500+ Barton, denne skal vel yte greit!? Kanskje jeg skulle kjøpt et hovedkort som er brukbart til overklokking.. Noen forslag??

 

Prøvde å overklokke min gamle Amd arhlon 750mhz slot a,det gikk forsåvidt greit i Windows xp, men Cubase var lite gla i dette, kom mange forferdelige knitre lyder: gretten:

Lenke til kommentar

Tro meg, du kan ha mye utbytte av et Dual-system selv om Cubase selv ikke nyttegjør seg spesielt bra av begge prosessoren, har du jo fortsatt "en prosessor til overs" etter at Cubase bruker all kraft fra den første.

 

Ellers synes XP2500+ høres ut som et meget bra valg. De er svært rimelige og min 2500+ kjører uten problemer på godt over 3200+ på mitt Gigabyte 7N400 PRO2. Utvilsomt et system som vil gi deg mye glede for pengene.

 

...Og Dennis87, når det viser seg at Cubase ikke klarer å utnytte to prosessorer, hvorfor skulle den nyttegjøre seg bedre av P4 med HT. Hvordan kan du si at den prosessoren egner seg bedre for slike oppgaver? En P4 2.4C koster dessuten neste dobbelt så mye som en XP2500+, uten at ytelsen er noe i nærheten av dobbel. Jeg tror du må argumentere litt bedre for ditt valg.

 

- Judaz -

Lenke til kommentar

Judaz Skrevet 29/10/2003 : 02:11

Ellers synes XP2500+ høres ut som et meget bra valg. De er svært rimelige og min 2500+ kjører uten problemer på godt over 3200+ på mitt Gigabyte 7N400 PRO2. Utvilsomt et system som vil gi deg mye glede for pengene.

 

Morro at du kan anbefale dette, da jeg akkurat har titta på dette kortet selv, har et gigabyte kort fra før av som jeg er meget fornøyd med.. Gigabyte har jo også et overklokkingsprogram for Ms Windows, Easytunes. Veldig enkelt og greit og bruke.

Brukte du vanlig kjøling eller??

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...