Gå til innhold

Problem med tilkobling av iPod til PC


Anbefalte innlegg

Jeg har et problem når det gjelder å koble iPoden til PC'en. Jeg hadde ikke et firewire-kort fra før, så jeg koblet den til via en firewire-til-USB-tilkobling. Jeg har installert den siste softwaren og (selvfølgelig) koblet iPoden til USB-porten. Men den eneste meldingen jeg får fra iPoden er: ¨Vent med å koble fra¨, samt et stoppskilt som blinker. Hva er problemet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Vent med å koble fra" er meldingen du skal se når den er tilkoblet. Betyr at den er i diskmodus. Kobler du fra risikerer du at det er åpne filer som blir korrupte.

Det tyder på at koblingen din fungerer.

 

Du sier ikke noe om hvilke programmer du bruker mot iPoden eller om du har prøvd noen... Den nyeste firmwaren er ikke kompatibel med alle programmer, men iTunes og Ephpod vet jeg fungerer med den uten oppdateringer.

Lenke til kommentar

Dette er et problem som ligger i driveren din.

1: USB porten må såvidt jeg vet være USB 2

2: Hvis du reinnstalerer driveren og dette fremdeles ikke funker kan et godt triks være å skifte pci plass på usb kortet ditt om det ikke er portene på hovedkortet du bruker.

3: Bruk iPod 2.1 software og oppdater iPod, innstaler iTunes og bruk denne til å koble fra iPod når du er ferdig med den.

 

Prøv å unngå å koble fra iPod hvis varselsskiltet er på skjermen, restart heller pcen din og koble den fra da.

 

Jeg bruker selv iPod, men har nå kjøpt et firewire kort og har ingen problemer etter at jeg la inn w2k sp4, ipod software 2.1 og itunes.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Med programvaren som man installerer på PC'en følger det med et program som heter iPod Manager. Dette programmet skal si ifra/vise hvis/om iPoden er tilkoblet, men det er det ingenting som tyder på.

 

Når det gjelder programvare for overføring av musikk har jeg både installert MusicMatch (som fulgte mde CD'en) og iTunes. Jeg har lest i bruksanvisningen at ved bruk av MusicMatch kan man trykke på File og dermed Send to portable device. Der kan man se om MusicMatch har oppdaget iPoden, noe den ikke har. Mens når det gjelder iTunes går jeg ut ifra at iPoden vises på samme måte som en CD (hvis dette ikke er riktig, hvor sjekker man om iPoden er registrert?).

 

jeg har installert den siste iPod programvaren på PC'en (2.1). Denne programvaren installerte seg uten å avinstallere den gamle versjonen (akkurat som MSN Messenger :smile: ). Derfor slettet jeg den gamle etterpå. Når jeg går inn på iPod Manager kommer det et lite ikon med et rødt kryss over, nede til høyre (der klokka er). Dette er vel også et bra nok bevis på at iPoden ikke er koblet til PC'en, i tillegg til at jeg ikke kan oppdatere iPod's firmware ved hjelp av programmet Updater som fulgte med programvaren, siden det kommer en melding om at enheten ikke er tilkoblet.

 

Jeg har fått meldingen: ¨Vent med å koble fra¨ i nesten en time nå.

Jeg har USB 2.0 (innebygd i HK).

 

EDIT: Jeg har nå slettet all programvaren for så å installert den på nytt, og under installasjonenblir jeg bedt om å koble til enheten slik at den kan konfigureres. Jeg har plugget i USB-kontakten (2.0 utgang) satt firewire-kontakten inn i iPoden. Det neste jeg da skulle gjøre var å trykke på OK slik at konfigurasjonen kunne starte. Men den finner fortastt ikke iPoden tilkoblet. Ledningen jeg snakker om er denne: iPod Dock Connector to FireWire and USB 2.0 Cable. Måtte kjøpe denne i tillegg ettersom jeg ikke har et firewire-kort i PC'en.

Lenke til kommentar

Jeg har et Asus P4P800. Men det er jo litt rart ettersom jeg prøvde å koble iPoden til samme USB-port som jeg vanligvis bruker til musen.

 

Når det gjelder firmware, har jeg den versjonen som fulgte med iPoden (v2.0.2 (3G 20GB)), ettersom jeg ikke får koblet den til PC'en og lastet ned den siste versjonen.

 

EDIT: Alt funker som det skal nå, måtte bare oppdatere XP med ny servicepack (1 faktisk :oops: (hadde formatert PC'en)). Man må jo ha SP 1 for at XP skal kunne støtte USB 2.0. Litt pinlig da, men, men. :lol:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...