Gå til innhold

Trenger hjelp angående "rar" harddisk


Anbefalte innlegg

Jeg har lenge hatt "trøbbel" med maskina mi, ved at den har vært litt "ustabil" og rar.

 

Men nå har den virkelig blitt merkelig. For et par dager siden begynte harddisken å lage "klikke-lyder" da den var på, og når disse lydene kom da den var i arbeid, stoppet hele maskina opp helt til lydene forsvant igjen. Så, igår, skrudde jeg maskina på, og det stod "Operating System not found".

 

Jeg har ikke så mye greie på pc, men lurte på om noen av dere kunne hjelpe meg? Jeg aner ikke hva jeg kan gjøre, har dere noen ideer/forslag? Er det noe feil med harddisken i seg selv, eller kanskje tilkoblingen?

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du hadde skrevet noe mer enn bare "hjelp" ville du nok fått flere svar.

Jeg har hatt samme problemet selv engang, da hadde jeg resatt biosen og boot innstillingen var feil. Det kan muligens ha skjedd med deg og.

 

Det kan du sjekke ved å gå inn i biosen og se om harddisken med windows på er satt til å boote.

Lenke til kommentar

Det kan være fysisk feil på harddisken ja. Hadde samme problemet med en IBM 61GB disk for en stund siden. Windows fant den ikke. Jeg bruker nå disken i en maskin med FreeBSD der den fungerer til tross for at den lager noen fæle lyder. Behandler den selvfølgelig som om den synger på siste verset og lagrer derfor ikke viktige ting på den. Du kan muligens finne diagnose programmer på hjemmesiden til harddiskprodusenten.

Lenke til kommentar

Hadde selv en 30GB IBM disk. var av serien 75GXP eller noe sånt. Disse diskene hadde fått mye kritikk fordi de "gikk gaiken". Min begynte plutselig å lage klikkelyder, og ikke lenge etter var disken ødelagt. Med ødelakt mener jeg at den ikke ble funnet i BIOS lengre. Hvis du har en slik disk (var det kanskje 60GXP den het?) så er det ikke så usannsynlig at den er ødelagt. Mener å huske at de fleste ble ødelagt etter 1 time i RAID...

Lenke til kommentar

Klikke lyder og henging av os er some regel ett tegn på data feil eller en fysisk feil på harddisk..Prøv og sett harddisken på en annen kontroller (ide port) se om du kan finne disken og ta en skann disk.

Jeg har sjøl ved noen annledninger fått samme symptomer på 2 harddisker og da har jeg tatt de ut og satt de inn i en annen maskin som slave eller som singel på second ide kontroller.I windos har jeg kjørt scan disk med Norton system works og den har funnet flere feil på fil og data sectorer som har blitt rettet på..

Etter og ha satt de tilbake i den gamle maskinen som de kjører i har de kjørt fint ..

Kan jo godt vere samme problemet du har..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...