Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har begynt å "trene". Jeg går to turer om dagen på 1 time hver gang, jeg spiser mellom 1000-2000 kcal om dagen i tillegg. Det varierer veldig (har diabetes type 1) Jeg begynte 19. Mai med dette og i begynnelsen syklet jeg også en time (spiste da mer). Jeg lurer på om dette er for mye eller for lite? For siden jeg går disse turene så regner jeg ut hvor mye kalorier det utgjør og det er sånn ca -600 nå. Er det sånn at hvis jeg spiser 1600 kcal om dagen, men "trener bort" 600 så ligger jeg på 1000 kcal om dagen??

 

Jeg er 19 år, 163 cm og veier 90 kg. Burde jeg spise mer eller mindre?? Spiser meg nokså mett hver dag!

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Anneli

 

Dersom du ønsker å gå ned i vekt vil kostholdet ditt være det som teller mest. Prøv å ligge på omkring samme inntak hver dag. Finn ut hver hva forbruket ditt ligger på i forhold til inntaket. http://www.kostplanlegger.no/pages/kostplanlegger/

 

Deretter legger du deg på et inntak som er litt lavere enn forbruket slik at du tvinger kroppen til å brenne litt fett for energi. Deretter kan du øke eller senke forskjellen mellom inntak/forbruk til et nivå som passer deg.

 

 

Kutt ut brus, juice andre søte drikker. Ikke drikk lettbrus heller, jo mer søtt du drikker/spiser jo mer søtsug vil du føle.

Lenke til kommentar

Jeg synes det høres ut som du spiser litt lite, men siden du har diabetes så skal jeg være litt forsiktig med å uttale meg. Det er mulig det er best å ta det opp med en lege siden kostholdet må passes nøye på.

 

Nei, du vil fortsatt ligge på 1600kcal, men også ha 600kcal høyere forbrenning den dagen. Kaloriunderskuddet vil jo være omtrent det samme som om du hadde spist 1000kcal og ikke trent, men det blir feil å si at du bare har spist 1000kcal.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...