Gå til innhold

Forskjell på UiO og NTNU


Øyvind23

Anbefalte innlegg

Hei, jeg vil egentlig bare vite hva som er forskjellen på å studere på NTNU og på å studere på UiO. Jeg tenker å ta en utdanning med mye fysikk og matte, men er litt usikker på hva jeg skal velge. Jeg tenker at jeg ønsker å ta en utdanning på UiO som gir litt anvendbar kunnskap i industrien, ikke en sånn ren teoretisk linje, men alle råder meg til å velge en sivilingeniørlinje på NTNU. Kunne tenkt meg informatikk eller anvendt matematikk på UiO, men jeg er veldig usikker, og trenger derfor hjelp til å velge.

 

Er det noen som har noen erfaringer eller noen meninger rundt dette? Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror nok at NTH i Trondheim (Gløshaugen) er rette plassen for dine studier, som er en del av NTNU. Kjenner flere av de som går deg og flere av de som underviser der og kan trygt anbefales.

Det er ikke uten grunn at studentene i Trondheim utgjør rundt 15% av befolkningen, for å si det sånn.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Inntrykket mitt er at både NTNU selv og dets studenter er ekstremt flinke på å markedsføre seg selv. Å være utdannet ingeniør fra NTNU er et kvalitetsstempel. Sånn er det bare. Akkurat det er vel udiskutabelt.

 

Men basert på hva jeg har lest selv den siste tiden er UiO et meget bra universitet og ranker høyere enn NTNU på internasjonale rankinger, om det betyr noe da. Forskningsmiljøet skal være meget bra innen de linjene du vurderer.

 

Selv vurderer jeg å gå linjen MIT og retningen mekanikk nå til høsten. Fullfører man og tar mastergrad, noe som trolig er et must, blir du i praksis en ingeniør, men kanskje innenfor et litt smalere felt enn mange av gradene på NTNU. Altså, du blir mer spesialisert. Og en har vel en smule mer matematikk om jeg ikke tar helt feil.

 

Jeg tør nesten garantere deg at du vil bli svært attraktiv innen industrien med en slik grad fra UiO.

 

Du gjør nok ikke noen feil uansett hva du velger. Begge institusjonene kan gi deg en solid utdanning.

Lenke til kommentar

Både NTNU og UiO er solide universiteter. Jeg har kun erfaring fra NTNU, og selv om det er mye bra (og ikke minst mye kult på forskningfronten som foregår) så synes jeg at NTNUs rykte er litt overdrevet. Det kommer nok veldig an på hvilket studie man går, men på mange er det heller dårlig oppfølging og/eller forelesere som ikke er spesielt dyktige til å formidle. På en annen side finnes det også mange veldig dyktige faglærere, med gode opplegg, og det er ekstremt mange dyktige studenter samlet på ett sted. Trondheim er også en helt annen by enn Oslo, og preges veldig av studentene som er her. Studentmiljøet på de ulike studiene varierer, men stort sett er det bra til veldig bra på Gløshaugen. Totalt sett er studentmiljøet i Trondheim ekstremt bra, om man inkluderer f.eks. Samfundet.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...