Gå til innhold

[Løst] Vannkjøling hjelp


hansi45101

Anbefalte innlegg

Har et r9 290x skjermkort som jeg har koblet til en Arctic accelero hybrid 2.

http://www.supersmart.no/PartDetail.aspx?q=p:7165110;c:36231

 

Prøvde for første gang å starte opp, men det viste seg at termperaturen slett ikke var bedre. lå på ca 50 grader idle, og gikk rett opp til 95 på en benchmark, som jeg stoppet opp med engang. Har aldri drevet på med vannkjøling før, og har derfor lite erfaring. Lurer på om noen har noen ideer til hva som kan være feil. Følgte guiden, så trodde ikke det skulle være noe feil. La til noen bilder, slik dere kan se.

 

post-221342-0-53824300-1398769626_thumb.jpgpost-221342-0-25684500-1398769627_thumb.jpgpost-221342-0-00107800-1398769628_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå vet ikke jeg om du har koblet alt rett osv, men 290x prøver hele tiden å ligge så nære 95ish grader som mulig.

Mer kjøling vil vli like varmt, bare yte bedre.

Kortets eneste prioritering er å yte så bra som mulig helt til det ikke klarer mere eller temp blir 95C.

 

Så spørsmålet er vel om du har satt noe feil, eller om kortet bare registrerer bedre kjøling og da yter mer og i gjengjeld bare blir like varmt.

Lenke til kommentar

Jeg hadde versjon 1 av Actic Cooling sin hybrid-løsning, og den var enormt bra. Dro ned load-temp. på et overklokked GTX 580 med ca. 20° ift MSI sin Twin Frozr kjøler.

 

Denne nye kjøleren til Arctic Cooling sto jeg over, rett og slett fordi kjøleribben står (imo) på feil side av PCB, og i tillegg er det ingen vifte på den (så den er vel egentlig ikke 'hybrid' lenger - hvis man da ikke regner med luftkjølingen man har i kabinettet). Jeg likte ikke det nye funksjonelle designet til den kjøleren, og min oppfatning av den var at den var lettere å montere (enn versjon 1.0) men at den yter dårligere.

 

Du kan lese en stor tråd om denne kjøleren her: http://www.overclock.net/t/1473715/accelero-hybrid-ii-120

 

Har du noe benchmark-logg før du byttet kjøler på skjermkortet? Så kan du jo teste teorien til War. Det kan jo være du bare har et bedre kort nå, pga bedre kjøling. :)

Lenke til kommentar

Hele designet er som sagt veldig merkelig ja.

 

Hvis man skal ta en slik "snarvei" til vannkjøling av skjermkort tror jeg følgende oppsett vil være bedre:

- NZXT G10

- Kraken x40

- En god 92mm vifte

- Manuelt lime på heatsinks på VRM+RAM (Der hvor halvlederene fortsatt er eksponert).

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Nå klokker den ned og er varm.

Dvs noe er riv ruskende galt, med mindre vrm eller noe blir sykt varm av å være passivt kjølt og klokker ned da.

Men så er core 90+C også , må være flere faktirer her.

 

Har TS noe bilde av forsiden tru? Med kjøleren på

Lenke til kommentar

Vurderte Nzxt G10, men ble litt usikker siden den bruker en cpu kjøler, som egentlig ikke er ment for et grafikkort. Dessuten er VRM dårlig kjølet, men kan jo som nevt kjøpe heatsinks. Lese en del på forhånd om hybrid 2, og synes selv at testresultatene er gode.

 

Bla http://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/gpu-coolers/3298-arctic-accelero-hybrid-ii-120-air-liquid-cooler-review?showall=&limitstart=

Lenke til kommentar

At tempen blir hele 95 grader høres ut som feilmontering. Kanskje dumt å spørre, men du har husket kjølepasta ikke sant? Sett at selve blokka er montert skikkelig? Lest flere steder at tempen blir ca 65-70 grader load ved bruk av hybrid 2 på et r9 290x.

Ja, tror nok også at det er feilmontering. Kjølepasta følgte med. Jeg brukte like mye som de gjorde på en guide jeg så, så det burde ikke være problemet

Lenke til kommentar

Jeg klan ihvertfall anbefale G10 kombo. Selv har jeg den paret med an Corsair H90. Jeg er storfornøyd med både temperatur, lyd og også hvordan det ser ut (selv om jeg kunnde sikkert ryddet kabinettet bedre). Tok en runde i Afterburner for å få noen temperaturer. Er ikke lenger enn 2 minutter inn i den på følgende bilde, men GPUen blir ikke varmere enn dette allikevel. Kan merke deg at dette er med viftene på 50%. Jeg har de låst på denne hastigheten, da jeg er ganske opptatt av at ting skal være stille. Den enheten som lager lyd hos meg er strømforsyningen, alt annet høres knapt, om i det hellet tatt.

Edit: Kan kjapt legge til at det ikke er samme kort som deg, men 7970 er ikke akkurat noe kjølig kort det heller. Om du sammenlikner mitt Gigabyte Winforce 7970 med ett 290x Windforce, så er de målte temperaturene rundt 5 grader i forskjell, så de er ganske like.

Afterburner Burn-in:
N3LBzpJ.jpg

Jeg vil påstå at dette er askeptable temperaturer, og som nevnt så blir det ikke varmere enn dette. Støy er også eliminert, som tidligere nevnt.

Slik ser kortet ut med kjøleren montert:

nhSrWS4.jpg

Som du kan se har jeg også montert noen små kjøleribber på VRM, bare for sikkerhets skyld. I tilegg har jeg jerry-rigget en vifte som konstant sørger for luftflyt i området rundt VRM.

Slik ser alt sammen ut i sin helhet:

ivF6PHd.jpg

Igjen, litt jerry-rigging, men "if it works don't fix it". Jeg er fornøyd. Så kan lett anbefale G10+kjøler. Den er litt klumsete å montere, men når den først er på plass er alt en lek.

Endret av Halsoy
Lenke til kommentar

Tror jeg fant problemet. Viften som skulle kjøle ned radiatoren var satt feil vei :p. I tillegg var ikke ribben godt nok festet. Nå ligger den foreløpig på 1000 mhz, på 67 grader :)

 

Tusen takk for alle svar!

hva ligger Vram temperaturene på? eg vurderer den kjølerender skjønner du ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...