Gå til innhold

Feilsøke på nettverk, og anbefaling av toppklasse router ønskes!


Anbefalte innlegg

Heisann, har et delikat dilemma til dere. Det hele begynte for ca et halvt år siden, vi hadde nextgentel som leverandør, med deres 20/1 linje. jeg bor i kristiansand, og vi ligger ca 1,5km fra sentral, og har ikke mulighet for fiber.

Jeg spiller et meget kjent dataspill på et høyt nivå, og er dermed avhengig av en stabil og god linje. på tiden vi hadde nextgentel, ble vi levert ca 12mbps.

Problemet var ustabilitet. jeg kunne sitte 110% alene på nettverket (koblet ut andre maskiner, og skrudd av WLAN) og kunne da oppleve lagspikes fra den normale 30-50ms til 200-300ms, som kunne vare i 20-60 sekunder, før det gikk ned igjen. mitt bruk av båndbredde holdt seg uendret under denne tiden, og feilsøking på hastighet gjordes med spillklienten, og WinMTR i bakgrunnen.

Routeren vi hadde fra dem var en speedtouch TG789vn.

Mye tid og telefoner med kundeservice gikk frem og tilbake uten noen form for løsning. det vanlige ble jo alltids foreslått, restarting av router, oppgradering av firmware osv, og alt det ble foretatt uten noen endring. fikk også en ny router (samme som forrige) uten at det hjalp noe (såklart).

Nok var nok, og vi byttet leverandør til Homenet, et privatfirma innenfor Broadnet. samme linje (20/1mb) ble levert, og hastigheten var da ca 13,5mbps levert, samt en ca 3-4ms lavere ping til www.vg.no

problemet føltes litt bedre ut, lagspikes kom litt skjeldnere, og ping/latency holdt seg bedre når jeg var alene på nettverk (dog uten å være perfekt). Routeren vi har fra Homenet er en "Jensen Koobrick WiFi", som jeg synes fremstår som noe apple designet "søppel" (no offense intended).

generelt sett når jeg sitter som eneste enhet koblet til så er stabiliteten god, men ikke så bra som den burde være. den er bedre med Homenet enn den var med Nextgentel, men ikke godt nok.

Lurer derfor på om noen har noen form for feilsøking jeg burde gjøre. Personlig synes jeg dette kanskje virker som routeren burde vært byttet til noe mer solid?

Jeg sitter konstant på kablet tilkobling, og har førsteprioritet i huset. de andre driver litt med streaming (netflix), samt youtube og nettsider (aviser etc), og det er egentlig det. Problemet er jo at jeg kan få disse sykelige lagspikes av at kun èn annen komponent sitter på youtube.


Håper og høre noe ifra noen med mer peiling på dette her enn jeg har.

Hvis noen med peiling vil anbefale noen form for router så kan jeg nevne at det burde være en effektiv, toppklasse router, dog bruker jeg ikke 2000kr på den heller. Burde være god trådløs rekkevidde, mye konfigueringsalternativer, og gjerne Quality of Service.

Takker for innspill!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor i kristiansand holder du til? Fiber bygges ut av telenor på de merkeligste steder..

 

Ellers er jo feks Asus RT-N66U en god og stabil router..

Kristiansand, ikke så langt ifra deg Bjørnar (Espen her, vi jobbet sammen før husker du) ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Selv er jeg rimelig avhengig av internett så jeg bruker pfSense (på et supermicro atom hk) og et Ubiquiti unifi wifi mesh (4 aksesspunkter) i heimen. Med failover WAN (samt backup) til nabo noen hundre meter unna (Ubiquiti nanostations, nabo har annen ISP). Trådet nett til alle faste enheter, wifi for de mobile.

 

...burde være en effektiv, toppklasse router, dog bruker jeg ikke 2000kr på den heller.

Prisantydningen antyder at vi oppfatter begrepet "toppklasse" en smule forskjellig. Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Selv er jeg rimelig avhengig av internett så jeg bruker pfSense (på et supermicro atom hk) og et Ubiquiti unifi wifi mesh (4 aksesspunkter) i heimen. Med failover WAN (samt backup) til nabo noen hundre meter unna (Ubiquiti nanostations, nabo har annen ISP). Trådet nett til alle faste enheter, wifi for de mobile.

 

...burde være en effektiv, toppklasse router, dog bruker jeg ikke 2000kr på den heller.

Prisantydningen antyder at vi oppfatter begrepet "toppklasse" en smule forskjellig.

 

kanskje det, men nå så du ut til å være litt mer spesiell i dette faget, jeg tenker da en "toppklasse" router som når jeg blar frem testene til hardware eller lista på prisguide.no

Lenke til kommentar

Det Tiltman skriver er om router i toppklasse stemmer, for å få samme funksjonalitet og samme ytelse ut av det klassiske hw.no tester så er jeg redd at du må selge bilen for å få råd.

PFSense er i dette tilfellet gratis og installeres som man installerer vanlig OS og deretter er det web grensesnitt oppsett akkurat som med en vanlig router.

Uansett er du ikke ute etter å jage i toppsiktet så snakker de fleste varmt om ASUS sine her for tiden, personlig ville jeg satt meg ned og bladd litt rundt i listene til OpenWRT og DD-WRT for å finne en som er tilgjengelig her til lands og kan flashes så du får en mye bedre firmware.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...