Gå til innhold

[Løst] Hjelp med komponenter og maskinvare til filserver/HTPC


Anbefalte innlegg

Kommer straks til å ha en 3570k og et GTX 670 liggende. Jeg tenkte å benytte disse komponentene og noen nye til å lage en filserver/HTPC.



Maskinen vil bli brukt til backup av bilder og dokumenter, lagring av musikk, filmer og TV-serier, og streaming gjennom Plex til Chromecast. Jeg ønsker at maskinen skal kjøre 24/7 uten at strømregningen blir stor.



Jeg er lite kunnskapsrik når det gjelder streaming og hvilke muligheter som finnes, så jeg håper dere kan hjelpe meg med komponenter og å svare på noen spørsmål. Tips er hjeeeertelig velkommen.




Plan:



Kabinett: Jeg ser for meg å kjøpe et Node 304. Hvis noen kan foreslå et enda mindre kabinett (minst plass til 3 stk. 3.5") hadde det vært strålende. Utseende er litt viktig.



CPU: Intel i5 3570k (Intel HD 4000). Er stock-vifta tilstrekkelig til stock clock?



GPU: Jeg har et GTX 670. Trenger jeg strengt tatt et skjermkort i en maskin som dette? Fordeler? Ulempen er mer strømforbruk, som jeg helst ønsker å begrense.



HDD: WD Red 3TB, 3 stk.



Hovedkort: Et eller annet M-ITX med Socket 1155. Hvilke spesifikasjoner vil være viktige for meg? Bør jeg kjøpe et nettverkskort i tillegg, noen forslag?



PSU: Jeg har en Silver Power 650W 80+ Bronze liggende. Men vil jeg "spare inn" pengene hvis jeg går til innkjøp av en f.eks. 300W? 500-600 kroner kan jeg gladelig avse for en modulær strømforsyning. Kan dere foreslå en strømforsyning som vil gjøre strømregninga glad?




Spørsmål:



- Hvilket operativsystem bør jeg kjøre? Jeg vil ha tilgang til disken(e) fra mine andre PCer, og laste ned torrents direkte til diskene på maskinen. Det finnes Linux-baserte NAS-OSer, men hva er fordelen med disse sammenlignet med Windows 7?



- Jeg skal ha flere disker i maskinen og kjøre dem i RAID. Jeg har hørt at det finnes et RAID-oppsett som "speiler" diskene for å bedre sikre seg mot datatap. I need this! Hvordan funker dette, og må jeg kjøpe et eget RAID-kort? Per i dag har jeg bare en drøss med disker i spille-PCen.



- Det hadde vært jævlig greit med tilgang til filene mine fra Android-telefonen min. Finnes det en måte å fikse dette?


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...