Gå til innhold

WD My Passport Ultra - tidlig død?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte meg en ekstern HDD her for et par uker siden som jeg bruker til litt diverse når jeg er ute og reiser. Akkurat nå så sitter jeg langt ute på havet utenfor Afrika og HDD'en vil plutselig ikke virke lengre.

 

Dette er den jeg kjøpte:

http://www.elkjop.no/product/data/harddisk/WDPASU500GBBK/wd-my-passport-ultra-ekstern-harddisk-500-gb-sort

 

Den har virket i samme jobb-laptop frem til nå, og når jeg plugger den i så blinker den lille LED lampa og jeg kan høre at disken spinner. Jeg får den opp i Device Manager og Disk Manager samt som Boot Option under Post Screen før booting av Windows, men jeg får ikke tilgang til disken i seg selv, og den er borte under My Computer. Prøvd den i kollega sin laptop, og den virker helt den skal installere drivere, men da fryser den.

 

Prøver jeg å oppdatere drivere osv i Windows under Device Manager, så fryser bare Windows til at jeg tar den ut av USB porten igjen.

 

Så er denne død? Den er som sagt under to uker gammel og har blitt plugget i kanskje 10 ganger over de to ukene.

 

Hjelp mottas med stor takk, da jeg skulle gjerne hatt filene som ligger på disken.

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenkte litt på dette faktisk, men får ikke prøvd før jeg kommer hjem. Internettlinja jeg sitter med i Afrika er .. ikke fullt så bra som våre ISDN-linjer. :p

 

Til nå har jeg prøvd ut recoveryprogrammet Recuva, og den finner ikke disken i det heletatt. En tredje kollega prøvde den, og fikk den faktisk opp, men systemet viste at det var sektorfeil på disken, og disken var ekstremt treig. Merkelig at dette skal skje over natta... (?)

Lenke til kommentar

Sant nok, men den overlevde reisen og har ligget helt spille på kontoret siden jeg kom ombord på riggen. Den har bokstavligtalt dødd over natta, jeg brukte den uten problemer dagen før, la den fra meg, og plugget den i dagen etter. Merkelig syns jeg, eller kan den bli ødelagt en uke etter at man f. eks droppet den i bakken?

Lenke til kommentar

Oppdatering:

 

I dag tidlig før jeg gikk av skift, så lånte jeg en ekstern HDD av en kollega til å kopiere noen filer fra jobb-PC'en, og nå er den død også! Den virket fint når jeg brukte den, men når han skulle prøve den i sin PC noen timer etterpå så får han den ikke opp, og det er nøyaktig samme som med min. Hans eksterne er også en WD, men av eldre modell.

 

Det må da være denne jobb-PC'en som kødder det til, men hvordan? Virus? Laster ned Security Essentials nå, skal se om jeg finner noe der. Hva tror dere?

Lenke til kommentar

Ja, jeg prøvde igjen nå for 3 timer siden, og den dukket til slutt opp. Fra da jeg plugger den i USB porten til at jeg får tak i den så tar det ca 30 min. Får nå åpnet disken, men hver eneste mappe tar 1min og åpne. Prøvde og kopiere innholdet også, men måtte gi opp etter ca en time.

 

Den dukker opp i disk manager også, tar bare en evighet å komme inn. Gode nyheten er jo da at den ikke er helt død, men hva kan skyldes at den har blitt så treig?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...