Gå til innhold

Nettverksløsning for hus på 3 etasjer 300+ kvm


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal hjelpe foreldrene mine sette opp en nettverksløsning som dekker hele huset, og med tilgang til printer/skanner løsning.

Situasjonen er nå at de har tre nettverk, ett for hver etasje, som blant annet fører til sketchy tilgang til printeren når de ønsker å printe ut.

 

Nå er det en router i kjelleren med egen SSID, ditto i stuen i etasjen over, og igjen i 3. etasje. Modemet (hvis man fremdeles kaller det modem) ligger i stuen med SSID: Altibox, som er nettleverandøren. Jeg ønsker å sette opp et system hvor man har kontakt med printeren og NAS uavhengig hvor man er i huset og hvilken router man er tilkoblet. Utstyret de har er en router fra Altiboks, som ikke virker som den har spesielt god effekt, en Apple Airport Extreme, og en D-Link DIR-600. Kjelleren og 1. etasje er skilt med betong, så jeg er avhengig av egen router i kjelleren, men jeg lurer på om det kan låse problemet med å sette Altiboksruteren i bridge-modus, og kjøpe en sterkere i 1. etasje, for å så sette opp DIR-600 som en slags repeater eller access point der det trengs.

 

I første omgang trenger jeg hjelp med konfigurering av samtlige rutere til å kunne sammarbeide slik at de slipper å være på eget nett for hver etasje, om det i det hele tatt er mulig med de forskjellige ruterne som er her.

 

Dustn.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja, men vet ikke hvor bra det virker å bruke samme navn på de trådløse nettverkene vist routeren er veldig forskjellige, må minimum ha lik kryptering (eks. wpa2 psk), enkleste er å ha 3 forskjellige navn, men da vil man selvfølgelig måtte bytte manuelt vist man ikke går HELT utenfor dekningsområdet til den første routeren

Lenke til kommentar

Ja, men du må selvfølgelig konfigurere dem med SSID og passord etc...

 

Sett Hjemmesentralen fra Altibox i bridge og sett kabelen i WAN porten på det som blir hovedrouteren.. Den konfigureres som vanlig router med DHCP og hele sulamitten... Kablene til disse skal i LAN port på alle sammen! Altså LAN - LAN.

 

Så tar du de andre routerne og setter opp som aksesspunkter.. Skru DHCP, brannmurer, NAT etc. hvis de har de valgene.. Alt som har med routing og routing funksjonalitet å gjøre skal av...

 

WiFi innstillingene AP'ene skal være IDENTISKE med hovedrouteren! Med unntak av kanalen de sender på.. Du bør plassere kanalene så langt unna hverandre som mulig.. 1, 6 og 11 er de eneste som ikke overlapper hverandre...

 

Det er det egentlig... Anbefaler deg å oppdatere alt til siste firmware versjon og drivere til routerne og nettverkskortene... Samt å bytte ut alt av bokser egentlig, da det du har (opplyst om) er gammalt ræl... Kan i samme slengen også skaffe deg noen switcher hvis du har behov for det...

Lenke til kommentar

Jeg kjører et tilsvarende oppsett (tre etasjer, betong, umulig å dekke alt med ett punkt).

 

Mitt oppsett er som følger (alle streker er gigabit Cat6e, stort sett skjult i vegg):

 

1VBRb1V.png

 

Alt som ikke vises på tegningen (ca. 20 enheter) er koblet til trådløsnettene. Alle wireless-punktene har eksakt samme oppsett, så de ser ut som ett sammenhengede nettverk fra alle enheter.

Endret av kvasbo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...