Gå til innhold

Problemer etter reinstallering av Windows XP


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Av ulike grunner ble jeg nødt til å reinstallere Windows XP på maskinen min. Planen var å beholde de personlige filene, programmene og innstillingene, og jeg valgte derfor å ikke formatere hardisken. Reinstalleringen gikk greit, men da jeg startet maskinen på nytt igjen var de gamle brukerkontoene borte.

 

De personlige filene var dog fremdeles lagret i mappen "Documents and settings", men flesteparten av programmene funket ikke selv om programfilene ikke var fjernet. Jeg forsøkte å opprette en ny brukerkonto med samme navn som en av de gamle, da jeg tenkte at dette kanskje ville funke, men da la Windows til noen tall etter brukernavnet slik at det ikke ble identisk med det gamle: "[brukernavn][datamaskinavn]-266D7DD765".

 

Jeg tok ingen sikkerhetskopi før jeg reinstallerte siden jeg ikke kom inn i Windows, men om Windows automatisk har lagret gjenopprettingspunkt eller sikkerhetskopiert filene vet jeg ikke. Jeg har derimot den gamle Windows-mappen lagret, men jeg er usikker på om det vil funke å ersatte den nye Windows-mappen med den gamle.

 

Problemet er omtalt på Microsofts nettsider:
http://support.microsoft.com/kb/312369

 

Her heter det seg at det er filen "Undo_guimode.txt" i mappen "WINDOWS\system32\" som har skylden, men jeg klarte ikke å finne denne filen hverken i den nye eller gamle Windows-mappen. Noen av brukermappene var også sperret slik at man må være innlogget på brukeren som mappen tilhører for å kunne lese av filene, men dette er i grunnen ganske lett å omgå. Det jeg egentlig er mest interessert i å få gjenopprettet er ikke de personlige filene, men programmene og innstillingene som var før reinstalleringen.

 

Og derfor lurte jeg på, om noen viste om en god løsning på problemet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet ligger vel i at programmer lagrer filer og innstillinger i forskjellige mapper, samt registeret.

Når du velger å lage en ny windows installasjon, men beholde gamle filer, så skal den vel bare opprette ei mappe som heter windows.old, og lagre alt det gamle der, for så å opprette nye mapper på disken.

 

Vil tro du mangler både innstillinger, systemfiler og register oppføringer for programmene dine.

Det er en grunn til at man alltid anbefaler å installere ALT på nytt ved re-installasjon av windows ;)

 

Om programmene dine bruker egne config filer, så kan nok disse muligens kopieres ut, og at du da installerer programmet på nytt, og kopierer dem tilbake.

Og enkelte programmer har alt innhold i ei og samme mappe, og da vil det mest trolig kunne startes samme hvor det ligger (at du altså kan kopiere ut mappa og bare kjøre start fila for programmet).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...