Gå til innhold

Bachelor i Økonomi og Administrasjon


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg lurte på om noen har tatt bachelor i økonomi og administasjon og som kan fortelle litt om studiet. Jeg går i vg2 nå og vurderer å ta dette studiet etter vgs. Jeg er ganske flink på skolen, så jeg lurer på hvor vanskelig studiet er? Jeg lurer også på hva man egentlig lærer, hvilke jobbmuligheter man har etter studiet og hvilke videre masterstudier man kan ta?

 

Jeg har ikke hatt noen økonomivalgfag på vgs, siden jeg ikke før nå i det siste har vurdert å studere økonomi videre. Vil dette være en stor ulempe?

 

Håper noen tar seg tid til å svare :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er nå på mitt andre år på bachelor i økonomi og administrasjon på NHH. Hvor vanskelig det oppleves er så klart individuelt, men jeg opplever det ikke som spesielt vanskelig. Det siste året tok jeg 75 studiepoeng (60 poeng regnes som å studere på fulltid) og jeg bruker mindre tid på skolearbeid nå enn jeg gjorde på videregående. Jeg gikk ut av videregående med 5,0 i snitt og har nå en snittkarakter på en svak B.

 

Økonomi og administrasjon er det som mange vil kalle en potetutdannelse. Det vil si at den kan brukes til mye. Du får mye bred kunnskap. Oppbygningen varierer mellom skolene, men på NHH har vi noen metodekurs som lærer deg å behandle og tolke data. Vi har samfunnsøkonomi der vi blant annet lærer årsaker og konsekvenser av prisendringer. Vi har bedriftsøkonomi som som lærer deg beslutninger under usikkerhet, kostnadsoptimering, budsjett, regnskap og nøkkeltall. Vi har strategikurs der vi lærer om atferdsøkonomi, markedsføring, organisasjonsteori og psykologi. Og som valgfrie kurs kan vi velge språk, rettslære, geografi, historie, matematikk og økonomisk-administrative kurs. Det er altså et studie der vi lærer litt om alt som har med økonomi å gjøre. Dette går så klart på bekostning av dybden.

 

Du kan lese mer her: http://www.nhh.no/no/studietilbud/bachelor-i-%C3%B8konomi-og-administrasjon.aspx

 

Arbeidsmarkedet er ikke attraktivt hvis man kun har en bachelor. De fleste går videre med en master. Noen kombinerer økonomi med andre studier. Du finner en komplett liste over masterprofilene som NHH tilbyr på nettet, men det er et variert tilbud med profiler som økonomisk analyse, finans og internasjonal handel. Det finnes også andre mastere på andre skoler.

 

Du trenger ingen økonomifag fra videregående. Studiet starter med blanke ark. NHH krever studiekompetanse + R1/(S1+S2), men noen studier i økonomi og administrasjon krever bare studiekompetanse.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Hvis du er ganske flink på skole og særlig matematikk, er i hvert fall første året meget enkelt, men det er nok en betydelig større arbeidsmengde enn VGS.

 

Jeg har heller ikke hatt noen økonomifag på VGS og har uten problem fått A i snitt så langt. Det er sikkert en fordel, men tviler på den er særlig stor og den jevner seg uansett ut etter ett år.

 

Det jeg opplever er altså at det er ganske mye å gjøre (kan sikkert jobbe med effektiviteten min), men at det så langt ikke er særlig utfordrende. Det blir vel kanskje verre etter hvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...