Gå til innhold

Ny mobil. Best of the best, men hvilken?


Eriond

Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe ny mobil om litt, men er usikker på hvilken jeg bør gå for. Det er hele tiden noe lite som er feil.

I dag bruker jeg en samsung s3, og denne er jeg stort sett fornøyd med. Ok størrelse og batteri, og skjermen er fin. Kunne dog sett at den var bedre ved dårlige mottakerforhold.

 

Jeg er ikke låst til noe spesiellt os, men holder en knapp på android, da jeg har noen apper som jeg liker veldig godt. Liker også wp8, og kunne gjerne brukt det.

 

Sony har vel de modellene som er mest interessant nå. Z2 blir nok knall. Jeg er litt skeptisk til sony likevel. Har hatt 2 stk fra før, og den ene (arc s) ble veldig varm under samtale, og var vanskelig å høre godt i dersom jeg ikke holdt den akkurat rett mot øret. 5 mm feil, og all lyd ble nesten borte. Acro S var bedre, men hadde ikke fantastisk wi-fi dekning. I tillegg tok den opp mye støy ved bruk av bluetooth i bilen, selv om microfon og alt er integrert i bilen. Fikk mer klager når jeg hadde den enn med htc og samsung s3.

 

Kunne godt tenke meg å prøve nokia lumia 925, da den har en fin design og god byggekvalitet, men skikkelig nedtur uten støtte for minnekort. Har Nokia noe nytt tilsvarende på gang om ikke altfor lenge?

 

Materialkvalitet og holdbarhet er viktig for meg, størrelse er mindre viktig, men helst ikke for stor, syns z1 og z2 er så store at det nesten er like greit hoppe opp til note 3 hvis man først skal dra rundt på de.

 

Bruker mobilen primært til å ringe med, og til rask søking på nettet. Surfer på den når jeg er borte, men sjelden hjemme eller på jobb. Der finns bedre alternativ siden jeg har både ipad og flere pc'er. Et mulig bruksområde er å lese teknisk dokumentasjon undeveis, så det er ikke helt feil med litt størrelse på skjermen heller.

 

Å få godt tilpasset ekstrautstyr som deksler, vesker og ladestasjoner er ett pluss.

 

Tips? Spesiellt viktig at dekningen er god, og at den ikke blir varm undet samtale.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Syns iPhone blir litt i det dyreste laget. Spesielt dersom jeg skulle kjøpt større enn 16GB.

Er absolutt ett minus at den ikke støtter minnekort, samtidig som at skjermen er i minste laget.

Dersom jeg skulle kjøpt en telefon uten minnekort, syns jeg Nokia Lumia 925 er ett bedre valg for meg når den koster ca. halvparten av en 5S.

 

edit: Ellers har 5S alle de kvalitetene jeg er ute etter, ja.

Endret av Eriond
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke fatte hvordan noen kan anbefale en iPhone over andre telefoner hvis det er specs det går på. Selvfølgelig, hvis en bare liker iPhone for slik den er er det jo en annen ting.

 

Jeg føler det ikke engang er verdt å nevne hvor mye bedre S5 og Z2 er enn iPhone. Det eneste jeg kan si er at blir disse for store for deg, så gå for Z1 Compact.

 

iPhone 5S har kanskje alle kvalitetene du er ute etter, mens Z2 og S5 har også disse bare i mye større grad.

Lenke til kommentar

Etter min mening får du ikke like mye for pengene i dag når du kjøper iPhone, men det er sikkert bare meg. Jeg er ikke så glad i å bruke telefonen bare slik Apple ønsker at den skal brukes...

 

Jeg kan ikke fatte hvordan noen kan anbefale en iPhone over andre telefoner hvis det er specs det går på. Selvfølgelig, hvis en bare liker iPhone for slik den er er det jo en annen ting.

 

 

Jeg er ingen iOS-tilhenger, men iPhone (går utifra at det er 5S som er aktuell her) er ikke noen dårlig telefon når det kommer til spesifikasjoner. Apple sin A7-chip sitter fortsatt på øverste del av listen.

 

Jeg vil nok si at operativsystemet bør være den avgjørende faktoren her. Verken Galaxy S5 eller Xperia Z2 ble noen "WOW!"-bombe når det kommer til det tekniske, så jeg ansér fortsatt Z1 og Galaxy S4 som aktuelle.

 

 

Så ønsker du en stabil og kjapp telefon med den desidert beste app-butikken, går du for en iPhone 5/5S.

Bruken er dog nokså begrenset om du ønsker noe utenfor AppStore.

 

Ønsker du muligheten til å gjøre hva du vil med telefonen samt det mest fleksible operativsystemet med mest potensiale, gå for en Galaxy S4/S5 eller Xperia Z1/Z2 (om du er litt prisorientert også, kanskje Nexus 5?).

 

 

Men Galaxy S3 er allerede en ganske god telefon etter min mening. Noen revolusjonerende oppgradering bør du ikke forvente.

Endret av Raxzer
Lenke til kommentar

Det er en del ting jeg ikke liker ved ios. Har brukt ipad i to år nå, og er veldig godt fornøyd med den. Bortsett fra bla tastatur løsningen som ikke kan endres. Jeg er veldig glad i swiftkey på android, og tastatur på wp8 er helt suverent mtp at det er standard.

 

Jeg forventer ingen revolusjon fra S3 heller, hadde den vært bedre på signalstyrke og dekning kunne jeg lett kjøpt en ny slik. Kona har S4, og denne er heller ikke bedre på det feltet. Om mulig er den enda litt svakere der.... Dessuten er S4 nedlesset i bloatware i større grad enn S3. Regner med at S5 får enda mer unyttigheter med på kjøpet i så måte, og det gjør at den ikke frister så mye selv om resten blir bra. iPhone er bedre på det feltet enn de fleste android telefoner, og Wp8 virker heller ikke like nedlesset i program. Mange av de uønskede appene kan tilomed avinstalleres på windows. Problemet her er at det ikke er så mange gode telefoner å velge i.

 

Akkurat nå holder jeg en knapp på Z2, muligens Z1 compact. Z1 compact har jeg hørt sliter med varme og dårlig wifi desverre, så jeg er litt skremt av det.

Lenke til kommentar

Nexus 5 er jo et godt alternativ, knall telefon på alle områder. Ren android merker jeg veldig godt at jeg er keen på.

 

Ellers er jo LG G2 et (billigere) alternativ, med samme ytelse som de andre telefonene her. Stor og god skjerm, og den har en veldig stor skjerm i forhold til den faktiske størrelsen på telefonen. Ikke minnekortstøtte, men leveres med 32gb til en grei pris. Denne har jeg, og jeg er knallfornøyd. 4.4 oppdatering til skal komme i slutten av Mars og, så LG henger ikke langt bak her. God dekning er det og, og den har den nyeste wifi standarden om det er relevant.

 

Forøvrig, forskjellen opp fra z1 til z2 blir jo knapt merkbar, samme gjelder jo fra s4 til s5. Poenget er jo det at om du kan vente, så kan du spare en hel del på å kjøpe z1 f.eks når z2 kommer ut. Litt ironisk at g2 ligger på en allerede god pris, men med sony betaler man jo for at den er vanntett og.

Lenke til kommentar

Hadde det ikke vært for at Windows Phone 8 virker nesten forlatt hadde det sikkert vært et brukbart alternativ. Dessverre har jeg tilnærmet null erfaring med det, så der må nok noen andre dele erfaringene sine...

 

LG G2 og Nexus 5 er diskuterbart samme telefon. G2 har litt større batteri, men derfra blir det ikke så annerledes.

Nexus 5 har stock-Android. Kan neste ikke uttrykke hvor deilig det er, men for de fleste blir det litt større batteriet viktigere.

Nexus 5 kommer med 4.4. De andre får det etter hvert.

Ingen av disse har støtte for minnekort!

 

 

Ellers vil jeg si at Z1 er en god telefon. Z2 er en liten oppgradering, men neppe merkbar når det kommer til opplevelsen mener jeg. Z1 Compact er jeg rett og slett ikke sikker på.

Lenke til kommentar

Z1 compact er en veldig bra telefon. Det er stort sett samme telefon som Z1, bare i et litt mindre format. Samboeren har en Z1 compact, og hun er veldig fornøyd. Merker ikke noe varmeutvikling hvertfall.

 

Jeg har akkurat bestilt en LG G2 pga stor skjerm i forhold til fysisk størrelse. Ytelsesmessig er det vel en de telefonene hvor du får mest for pengene per i dag. Men den har ikke støtte for ekstern minnekort.

Lenke til kommentar

Har tatt en råsjans og forhåndsbestillt en Z2. Håper den duger på de primære områdene, resten er nesten selvsagt at er bra. Får ikke byttet dersom jeg ikke er fornøyd heller, siden den blir kjøpt gjennom jobb.

 

LG sine telefoner virket for så vidt veldig ok, men jeg er litt skeptisk til kvalitet og driftssikkerhet over tid. Det er også grunnen til at jeg ikke har vist interesse for Htc. Har hatt to Htc som begge feilet og måtte på service. De kom tilbake og fikk samme feil innen en uke etter at jeg fikk de...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...