Gå til innhold

Bytte studie til høsten


w0nderCHiN

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er i begynnelsen av en bachelor i realfag på UiO (2. semester). Men jeg er ikke så fornøyd med studiet mitt, og nå har jeg egentlig bestemt meg for at jeg skal bytte studium og universitet til høsten.

 

Jeg har tenkt til å begynne på NHH, men jeg lurer på om det er noen som har noen erfaringer med slik bytting/avbryte et studium og begynne på et nytt?

Er det noe jeg må passe på, eller er det bare å søke gjennom samordna opptak? Eventuelt tror dere det er noen fag fra mitt realfagsstudium som kunne blitt godkjent slik at jeg kan hoppe over noen fag på NHH, tenker da spesielt på matematikk delen?

 

Uansett så har jeg også tenkt til å søke på et par studium på UiB, og da har jeg blitt fortalt at jeg burde ringe studieadministarsjonen der siden det er en stor sannsynlighet for at jeg kan få godkjent en noen fag hvis jeg velger å fortsette på et annet realgasstudium. Hvis det er noen som har erfaringer/tips så vil jeg gjerne høre!

 

Så hvis det er noen som har noen spesielle erfaringer, eller tips generelt, som de kunne tenke seg å dele, så hadde jeg satt pris på det:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenker å gjøre det samme. Ikke NHH, men å bytte studier. Så vidt jeg vet så er det ikke noe problem å få innpass for fag man har tatt tidligere som "frie studiepoeng". Om man kan erstatte fag (for eksempel exphil ved UiO til exphil ved UiB) avhenger av kompetansemålene og pensum. Jeg har nettopp sendt søknad til lærestedet jeg vil bytte til for å be om godkjenning av fag. Mulig det er forskjellig praksis, men der anbefalte de å sende inn i god tid. Uansett, poenget mitt er at jeg da måtte legge ved pensumlister, karakterutskrift og emnebeskrivelser. Da blant annet for mattefag jeg har tatt ved UiB, og tror det skal gå fint fra et universitet til et annet. Å få innpass for fag tatt ved UiO på NHH tror jeg er mer problematisk, men det er jo bare å ta en telefon til studieadministrasjonen der. Ser på studieplanen for bachelor at det er 6 valgfag på 7,5 poeng. Der kan du vel putte inn hva du vil, men om det er så relevant for endelig grad blir jo en annen sak.

Hva tenker du eventuelt å søke ved UiB? Kan gi deg litt tips der hvis det er noe du lurer på. Å få innpass for fag på UiB tror jeg forresten er veldig enkelt. Det virker i alle fall sånn siden de jeg studerer med får godkjent fag tatt på tannlege i Polen og på studier i kristendom (i en realfagsbachelor).

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Av ren nysgjerrighet, hva er det du går på UiO? Snuser litt på realfag der neste år nemlig, men er litt usikker. :)

 

Når det gjelder fritak i fag er det vanskelig å svare på, men om det er økonomi du skal studere på NHH så har de i hvert fall minst ett rent matematikkfag, så det er MULIG du kan få fritak der, skjønt realfagsmatematikk avviker jo noe fra matematikk som er rettet mot økonomi. Om du må ta det, blir det vel uansett plankekjøring regner jeg med. Det beste er å sende en mail direkte til NHH eller UIB.

 

Ellers er det vel ingen krise å bytte studium etter ett år. Bedre det enn å fortsette på noe man ikke liker. Vurderer å bytte selv til høsten (fra ØK/ADM til noe realfaglig).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...