Gå til innhold

Dette millenniums definerende preken.


Anbefalte innlegg

Den ene Gud har ikke partnere, og det sier religions-analyse også.


Adam og det naturlige mennesket eksisterte selvfølgelig først av skapte mennesker, og uten tvil diskuterte de Gud, som i dag. Adam var en profet står det i Koranen.


I historien ser vi at fruktbarhetskultene kom, med dukkelignende idoler, og forvrenginger av monoteisme, hvor dukkene plassertes i pyramider, eller såkalte ziggurater, på høyere nivå, fordi det tilsvarer en forvrenging av "gud" i polyteistens symbolske verden. Dukkene dreide seg kun om sex, og var selvfølgelig et irrasjonellt innslag.


Den første Gud kjent ved navn, er Dyeus. Som betyr Den Gudommelige. Rekonstruert av researchere og satt til ca -5000 BC i proto-indo-europeisk samfunn. På denne tid ser man den typiske forvrengningen av monoteisme, hvor Dyeus er en hovedgud, over flere mindre guder. Den typiske forvrengingen av monoteisme alle steder. Her også sirkulære bygg, for jakt og "offer". Dyeus samfunn sies å bestå for det meste av prester, krigere, og bønder eller dyreeiere.


Tengri er neste, og en regional variasjon på Dyeus, ca -4000 BC i Kina. Tengri er guden til Khans, krigere, som senere blir konger og etablerer Monarkiet, og tanker om blodætt. Basert på idoldyrkeres forvrengninger fra fruktbarheltskultene, og lignende nye forvrenginger. Også senere kjent som "vikinger".


I senere gresk mytologi, blir Dyeus til Zeus. Nå svært assosiert med mange varianter av forvrengt religion, mange idoler, som egentlig bare er forvrengning igjen av monoteisme. Sterkt mytologisert, og igjen basis til flere andre varianter av det samme. Idolene låner kvaliteter av Gud, fremstilles som sterke, og forbindes med lynnedslag, eller storm på sjø, og lignende ting.


I gamle Egypt er også idoldyrkningen på et toppnivå, hvor nesten alt dreier seg om idoler. Hvor Farao poserer som en mytologisert variant av "Gud" fra toppen av en pyramide. Basert på irasjonelle skikker som de trodde de ble en gud av. Nok en misforståelse av esoteriske vers om bevissthet og "sjel". Og i en svært irrasjonell forestilling om svært forvrengt monoteisme, med mange tillagte idoler, og et helt samfunn, basert på den symbolske polyteistismen. En hel by som et eneste stort idol.


Dyeus og Tengri blir også Dyaus og Indra, i Hinduismen.


Og i Norge, får vi en variasjon av Dyes og Tengri, som kalles Odin og Tor, og som også forbindes også med lyn og torden. Opprinnelig egentlig den samme, men mytologisert som flere.


All polyteisme i den forstand er egentlig bare basert på, og forvrengninger av monoteisme.


Og Abraham, og kjent som Ibrahim Zardosht rundt -2200 BC skriver ned i begynnelsen på skriftlig religion, og skrivning , monoteistisk religion som sier "En Gud Uten Partnere". Det blir svært innflytelsesrikt, og starter både Zoroastrianismen (Gathas), blir en sentral del av Hinduismen (Brahman is one without a second), og blir også grunnlaget for "De Abrahamiske religioner".


Dyeus i form av Zeus blir også til Jupiter og Jove, og senere Yah og Yahwe, og Moses snakker om Abrahams religion, rundt -1500 BC.


Og Jesus sier "Deres Herre er En", rundt begynnelsen av vår tids tidregning.


Buddha skriver også Dhammapada, sannynligvis ikke så mye før eller etter dette, også bruker typisk monoteistisk ordlyd.


Også Laozi skriver Dao De Jing, rundt samme tid. Også med mye typisk monoteistisk ordlyd.


Aristotle lærer ut "Lex Naturalis" og "Primum movens" 400 AD.


Og 600 AD, leverer Mohammed, den siste profet, Koranen, en religion med språk for menneskene på sin tid, som korrigerer mange forvrengninger i Abrahamisk religion. Og sier "alt i himlene og jorden er underkastet Gud, villig eller ikke". Med religionens navn som "underkastelse", og at "Abraham navnga de underkastet (muslim)".


Allah, som Dyeus betyr "den gudommelige".


I disse fakta om religion, så ser man jo at all religion har en sammenheng, og at det egentlig ikke finnes noe polyteisme, og religion er egentlig universiellt, og om naturlighet.


Derfor kan jo også religion også utelukke unaturlighet, ting som er fantasier eller forvrengninger, som ikke er endel av naturlig adferd. Som jo er det konservative ståstedet mot promiskuøsitet, homofili, rusbruk, grenseoverskridelse og generell lav moral.


Desverre er det jo utviklinger hele tiden, og nye forvrengninger, slik som "kompanjongene" i Islam. Og I Norge enda snakker man om "Tor og Odin" som om det dreier seg om "norsk" identitet. Nasjonalromantikk og nasjonalisme er relatert. Og Hitler igjen dyrker forfedre i form av "den ariske rase", og Stalin snakker om å tjene samfunnet. Faktisk også i "åpen kildekode", med den selverklærte "snille nerd" Linus Torvalds, så sensureres kritikk av fri kildekode, mens folket på bunnen jobber gratis, og på topp tjener de mye penger.


Og Einstein og lignende tilskriver også kvaliteter til universet som kun Gud har. Universet er selvfølgelig skapt, og har en ende, som jo religion også dreier seg om. E=mc2 og svarte hull eller lignende matematiske feilkonstruksjoner er fra irrasjonell panteistisk matematikk.


Mens observasjoner som "stjernene er bare en liten del av universet" er korrekt. Også i Koranen som "we decked the lower heaven with stars".


Og i psykiatrien påstår de å vite noe om demoner, mens det overseksualiserte samfunnet får lite moralsk korreksjon fra deres libido-syn. Heller omvendt, mens "eksperter" snakker om sex i media. Mens folk plaget av demoner blir friske, uten "medisiner", kun ved å følge monoteisme. Som jo var den opprinnelige religion og kilde om Satan og demoner. Det finnes både troende og vantro demoner, sier Koranen. De fleste som har snakket om dette, har også sagt at det ikke bare er negativt. Og mens folk kanaliserer demoner i mange kulturer, så er det vanlig i norsk kultur, å undertrykke trosfrihet her, påstå "galskap" og istedet overgripe mennesker fra ateistisk ståsted. Slik sett er jo også Norge en facist-stat, som mange nordmenn klager på i form av andre land. Selv selvfølgelig en demon. Og selvfølgelig trenges religion og moralske retningslinjer over lengre tid for å rette dette.


Uten etthvert samfunns panteon og religionsforvrengning, så er det jo selvfølgelig ingen sataniske demoner, kun mennesket slik Gud har skapt det. - Gud, høyt over noe panteon. Han har ingen partnere.


Den eneste relevante for alle nivåer og sfærer. Gud, herre over eksisterende ting.


Og slik sett er jo underkastelse om naturlighet, og Gud skapte mennesket med underkastelse som naturlig religion står det i Koranen.


Og dette må være den eneste upretensiøse human-etikk.


Priset være den ene Gud.


Gud alene hersker over himlene og jorden, og har ingen like.


Fred være med deg.

Ove Karlsen


Kjøp også min nye plate på Itunes!





Endret av ParadoxAtTheCoreOfReality
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Påstander er påstander samme hvem såkalt "hellig" innpakkning den kommer i.

 

Så allaah er ikke annet enn påstander... Her glimrer det som vanlig med bevis, så alt dette forherligende du har skrevet om guden din er også bare påstander som står på toppen av andre påstander..

 

Sannhet? Neppe! For så dum som denne yhawe og alle dens kloner i kristendom og islam kan ikke en gud være, så enkelt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...