Gå til innhold

Kjappt spm. ang. sammengengende utdanning


froosh

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke om det gjelder all høyere utdanning, men på de fleste universiteter og høyskoler har du rett på ett år permisjon i løpet av bachelorgraden din. På UiB behøver man ikke oppgi grunn, men man kan ikke ha permisjon i mer enn ett år uten å miste studieplassen sin. På HiB sine nettsider stod det derimot at permisjon må begrunnes, så det er nok ulik praksis.

Så ja, du kan ta ett år, for å så begynne på igjen etter et år permisjon. Det er dog noe jeg ville ha tenkt godt gjennom siden du fort mister studievanene dine, og må ta de neste årene med kullet under som du antkeligvis ikke kjenner like godt.

Lenke til kommentar

Det er ikkje eit krav om at utdanninga må takast samanhengande, men dersom det tar for lang tid så kan du få problemer med å "sy sammen" studiepoenga slik at du oppnår graden din.

 

F.eks så bytter ein del fag fagkoder rellativt ofte, så dersom du har bestått eit fag frå før som plutselig ikkje eksisterer lenger så kan du risikere at du ikkje får godkjent det gamle faget som tilsvarande til det nye faget. Dette vil føre til at du må ta det nye faget i tillegg.

 

Du vil også få problemer med å avlegge eventuelle konte-eksamener ved stryk eller ønske om karakterforbedring dersom du ikkje tar faga på normaltid.

Når eit fag går ut av læreplanen så er høgskulen/universitetet forplikta til å sørge for at dei siste studentane som tok faget får sine 3 sjangser til å ta oppigjen eksamenen. Etter dette så slutter dei å lage eksamensoppgaver då dette er svært resursskrevande. Dersom du har tatt deg eit friår så kan du risikere å miste konteeksamenene til utgående fag.

 

 

Om du har behov for å avbryte studieløpet ditt så bør du gjere dette i samråd med studieveileder slik at du er sikker på at du ikkje får problemer seinare.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...