Gå til innhold

norsk eksamener?


WS23

Anbefalte innlegg

jeg vurderer å ta norsk skriftlig og muntlig til våren, men vet ikke hvordan de fungerer. får man et /flere emner å forbedre seg på, er det viktig å kunne "alt" fra lærebøkene, og trenger man å lese ting utenom som f.eks. bøker til diverse forfattere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger ikke lære deg alt som står i lærebøkene. Forhold deg til kompetansemålene.

 

Skriftlig eksamen er sentralgitt, og er lik for alle som tar den. Den består av en kortsvarsoppgave og en langsvarsoppgave, der du må svare på begge. På kortsvarsoppgaven vil du bli bedt om å skrive en kort besvarelse (vanligvis en eller annen slags analyse eller sammenlikning) på ca. 250 ord. På langsvarsoppgaven kan du velge mellom flere oppgaver. Du vil enten måtte skrive en tolkningsoppgave, eller en "resonnerende tekst", en "argumenterende tekst" eller en "kreativ tekst". Du må med andre ord kunne forskjellen på disse teksttypene, og du må også lære deg å analysere ulike tekster.

 

Muntlig eksamen er lokalgitt, og varierer derfor litt fra sted til sted. Det er fylkeskommunen som avgjør hvordan muntlig eksamen foregår for privatister, så du bør nesten kontakte eksamenskontoret i fylket ditt.

 

Dersom den foregår på samme måte som for andre elever, består den av en forberedt del hvor du skal snakke om/presentere et emne du har trukket, og en del som er en slags samtale med sensor og eksaminator. Samtale-delen teller mye, så det er viktig at du faktisk har brukt tid på å sette deg inn i hele faget, og ikke bare i det emnet du har hatt muligheten til å forberede deg i.

Endret av Greysteel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...