Gå til innhold

Hvordan bruker får "mest fart" på internett?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg sitter å tenker så det knaker (Les: Googler) på hvordan et standard switch oppsett vil distribuere internett hastigheten til de forskjellige brukerene, hvem får mest?

 

Scenario:

 

Jeg har idag en Cisco Catalyst 6509 kjerneswitch som distribuerer 1gbit internett til ca. 30 forskjellige switcher og rundt 250-300 mennesker. Hvordan vil nettet fordeles? Vil han som har nedlasting på p2p, steam, dropbox og surfer på "webben" få mest fart i motsettning til han som kanskje "bare" laster ned spill via steam? Handler det om den som har mest threads åpne?

 

Jeg finner lite på google, mulig jeg ikke søker på riktig frase..

 

Håper noen kan forklare meg dette, ikke nøl med å være teknisk :)

 

\\ Wackamole

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

First in, First out (https://en.wikipedia.org/wiki/FIFO) er en veldig vanlig måte for switcher å håndtere pakkedata, så i et rent switcha nettverk så vil man normalt få så mye båndbredde man prøver å få tak i, og alle brukerne vil få høy latency på pakkene, siden alle blir "forsinket" like mye.

 

Normalt har man en brannmur mot internett, som kan prioritere trafikken på andre måter, i tillegg til at man kan sette opp Quality of Service (QoS) på både switcher og brannmurer for å prioritere enkelte typer trafikk (telefoni og videokonferanse er vanlig at prioriteres høyere enn f.eks. torrenttrafikk og surfing). Forskjellige brannmurleverandører har forskjellige måter å implementere QoS, om det i det hele tatt settes opp, så er vanskelig å si noe absolutt.

 

 

Kort fortalt, uten å sette opp noenting av QoS og standardoppsett på alt av switcher, routere og brannmurer, så er svaret på spørsmålet ditt "jo mer man prøver, jo mer båndbredde får man".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...