Gå til innhold

Feil med Soundblaster x-fi mb3


Anbefalte innlegg

Heisann! Bygget meg ny pc for en ukes tid siden eller sånn.
Like etter kjøpte jeg ny skjerm og etter hvert kom også skjermkortet jeg hadde bestilt i posten. Frem til skjermkortet kom brukte jeg et gammelt kort jeg hadde liggende. Dette kortet hadde ikke HDMI, så jeg brukte VGA. Den nye skjermen har også innebygget lyd så jeg bruker den til jeg finner meg et par nye brukelige høyttalere.

Før jeg fikk det nye skjermkortet brukte jeg altså VGA kabel + en vanlig 3,5 mm audio cable mellom skjermen og dataen.

Etter å ha tatt i bruk det nye skjermkortet, et Gainward GeForce GTX 770 4 gb, får jeg feilmeldingen " there is no supported audio device available". Programmet som gir feilmeldingen er Sound blaster x-fi mb3.

Sammen med det nye skjermkortet tok jeg også i bruk en HDMI kabel. Slik som det står nå er HDMI + vanlig 3,5 mm audio cable koblet mellom skjermen og dataen.
Bruker en sånn fancy pancy HDMI kabel som en på lefdal anbefalte. "Sandstrøm gaming HDMI cable 10.2 gbps black series"

Alt fungerer, inkludert lyden. Men vil jo helst ikke ha feilmelding hver gang jeg slår på dataen. Noen som vet hvordan det kan løses?
Jeg antar jo at det har noe med den HDMI kabelen å gjøre.

På "lyder" i kontrollpanelet har jeg forsøkt å deaktivere alt. Den finner heller ingen lydenheter på HDMI her, så de har jeg også deaktivert. Den bruker altså den der 3,5 mm audio cable tingen for å levere lyd. Hver gang jeg deaktiverer en avspillingsenhet i lyder på kontrollpanelet kommer også feilmeldingen opp.

Utstyr hvis det er av betydning:

 

Skjerm

Hovedkort

 

HDMI-Kabel OBS: Har merket meg at det står at den er tilpasset playstation og xbox, men antar at den skal fungere på pc og?

Bruker det innebyggede lydkortet på hovedkortet. Andre komponenter er vel ikke relevante, men bare spør hvis dere lurer.


Setter stor pris på hjelp! :)

Mvh.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Update: Jeg deaktiverte Sound blaster x-fi ved windows startup. Da får jeg (selvsagt) ikke feilmeldingen lenger.
Inne i
Sound blaster x-fi er det jo også en masse audio instillinger, men disse kan ikke anvendes. Er det rett og slett fordi skjermens høyttalere er for dårlige til å ta i bruk disse funksjonene? I så fall forklarer jo også dette feilmeldingen...

 

Lenke til kommentar

Takk for svar :)
Så skjermkortet sender faktisk lyd gjennom HDMI kabelen?
Men jeg regnet med at hvis jeg deaktiverte den lydkilden den bruker nå via kontrollpanelet, og endret den til det innebygde kortet, at den da ville sende signalet gjennom 3,5 mm audio kabelen i stedet? Men det gjør den altså ikke....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...