Gå til innhold

Boliglån og forsikring


kremt

Anbefalte innlegg

I forbindelse med opptak av boliglån har jeg fått endel tilbud fra banken om å bli totalkunde.
Dette innebærer da BSU, lønnskonto, forsikringer og boliglån. Forsåvidt greit nok dette her.

Har et par biler som jeg fikk pris på og den var cirka som det jeg har nå i pris. Nå har jeg If forsikring, banken er Eika.

 

I tillegg ble jeg anbefalt sterkt å tegne to nye personforsikringer.

Uførekapital med forskuttering, dekning 1 mill. Premie per måned 226,-

Kritisk sykdom, dekning 300 tusen, Premie per måned 44,-

I tillegg 500 i etablering og 15 i termingebyr per avtale.

 

Jeg er svært usikker på om jeg skal gå for disse, det er jo endel ekstra å betale for noe jeg mest sannsynlig aldri får bruk for. Cirka 3600,- per år.

I tillegg vet jeg jo vilkårene for slike avtaler og de er svært komplekse. På enkelte forsikringer er det bortimot totalt usannsynilg at man noensinne vil få noe utbetalt.

Som mange sikkert vet er jo rådgiveren sin oppgave å skape usikkerhet når de selger forsikringer, jeg er ikke så sikker på at jeg vil gå på det.

Er det vanlig å ha slike forsikringer nå til dags? De fleste har jo alt for mye forsikringer, særlig barneforsikring er en god melkeku for selskaper.

Spørsmålet er vel hvorvidt det kan anbefales å sikre seg mot dette, og om andre har erfaringer med slike forsikringer.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder uførekapital og kritisk sykdom må du vurdere om du har andre ordninger som vil sikre deg ved eventuell uførhet eller kritisk sykdom. Særlig kritisk sykdom kan komme når som helst, uansett alder, og konsekvensen kan fort bli økonomiske problemer. Men ofte har man ordninger som er til hjelp gjennom sitt arbeidsforhold. Sjekk opp dette først.

 

Så må du vurdere hva vil konsekvensen bli om du faktisk skulle bli ufør eller få kritisk sykdom. Du vil får en langt lavere inntekt og kanskje økte utgifter. Vi dette medføre at du ikke kan betjene gjeld osv. Selv om sannsynligheten for at du blir ufør er liten, så er kanskje konsekvensen at du mister boligen osv. Da kan du også vurdere eventuelt hva som er rette beløpet. Om du ser at du selv i "worst case", eventuelt ved en reforhandling med bank vil kunne klare deg, har ikke disse forsikringene så mye å bety.

 

Personlig har jeg uførekapital med forskuttering (pga av alder betaler jeg en del mer enn deg). Rett og slett fordi jeg som selvstendig næringsdrivende ikke har sjangs til å redde boligen min om jeg skulle bli ufør. Men jeg vurderer denne hvert år i forhold til min økonomiske situasjon.

 

Ellers har du helt rett forhold til forsikringer, man skal alltid stille spørsmål om hva som er nødvendig. Og det er greitt å se på rådgiveren også som en selger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for godt svar! Er vanskelige spørsmål dette egentlig.

Siden jeg ikke har noen å forsørge og har et ganske beskjedent lån tror jeg ikke at det er behov for Uførekapital dekningen.

Kritisk sykdom er jeg også usikker på, sikkert ikke vært dumt og hatt, det krever en av disse diagnoser:

 

 

Forsikringssummen utbetales etter endelig diagnose av følgende sykdommer:
Hjerteinnfarkt
Bypassopererte tilfeller av koronarsklerose
Hjerteklaffkirurgi
Hjerneslag
Kreft
Multippel sklerose
Nyresvikt
Organtransplantasjoner
Hjernesvulst
Alvorlig brannskade
Blindhet
Døvhet
Tap av taleevne

 

 

Har man fått en av disse diagnosene er det vel begrenset hvor lang tid man har igjen uansett, ikke alle er like alvorlige da. Man må også være i live 30 dager etter diagnosen er stilt for å få det.

 

 

Lenke til kommentar

Et ord: Mersalg.

Kundebehandlerne blir målt på hvor mange ekstraprodukter de klarer å prakke på deg. Du har nesten den beste offentlige forsikringsordningen i verden gjennom folketrygden. Men har du lyst til å donere penger til banken er det ditt valg. Sjekk likevel Forbrukerombudet sin side: finansportalen.no for å sammenligne og finne den beste forsikringen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...