Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

2 Takt VS 4 Takt


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg og alle vennene mine elsker å kjøre motorcross å SM :) Vi har planer om å kjøpe mellom tung sykkel snart og ta lappen.

Men alle og absolutt alle elsker 2 takt og hater 4 takt som pesten selv. Jeg liker 4 takt best fordi det er det jeg alltid har kjørt, mindre vedlikehold og mye mye finere lyd mener jeg.

Jeg kaller meg ikke selv erfaren, men alle de profesjonelle motorcrosserne, kjøregruppene, stuntere osv.. kjører 4 takt. Hvorfor?

Hva er best? vet det er smak å behag men 4 taktere kan virkelig ikke være så dårlig som kompisene mine sier.

 

I følge kompisene mine ser dem at 2 taktere er alltid sprekest, høyest toppfart, høyest aks og ja.. best. De sier også at 2 takt har lite vedlikehold, finere lyd, og slike ting.

 

Men da må jeg spørre, vist det er sant som de sier så hvorfor kjøper folk 4 takts crosser og motorsykkel da?

Kan dere nevne argumenter på hvorfor 2 takter er bedre enn 4 takter og omvendt?

 

Er helt forvirra jeg. Blir jo nærmere sagt "mobba" fordi jeg liker 4 takt..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utover en grei lenke i posten fra cronbach alpha, kan det nevnes at forbruket er adskillig lavere på en 4t, samt levetiden er adskillig lengre på en 4t.
Ellers istemmer jeg det som står i lenken, smaken er som baken, begge typer har fordeler og bakdeler. 2t er adskillig enklere å (blod)trimme, 4t er nokså komplisert å få gjort noe særlig med.

Lenke til kommentar

levetiden er lengre ja, men kosten når det først ryker jo er 5 gangern..

Jeg vil si at man ikke skal si ENTEN 2takt ELLER 4takt, ja takk begge deler. Begge design har fordeler og ulemper. til en ren SM ville jeg valgt 4takt pga motstand i motoren som gjør det lettere å redde seg inn på wheelie (dog kan man flytte bakbremsen til styret og bli god med denne men 4takten er det nok å slippe gassen så detter den ned igjen selv om du er over balansepunktet). Skulle jeg kjørt på en trang liten bane ville jeg hatt en 125 eller 250 2takt da den er lettere. Til skikkelig dusteherjing er kanskje honda CR500 den ultimate sykkelen med mer effekt enn du noen gang kommer til å trenge.

 

stor forskjell på hva du gjør i cross, og sm er helt annen ball game igjen så samme sykkel vil ikke være best i alle grener.

Endret av Daily-Drifter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...