Gå til innhold

Kalender m/helligdager m.m. til iPhone


tepe2

Anbefalte innlegg

Noen som kjenner til en god kalender til iPhone? (Har 5s). Den må vise norske helligdager og ukenummer, som et minimum. Kan kanskje være greit at den "samarbeider" med Facebook arrangementer og bursdager. Ellers oversiktlig og enkel å bruke.

 

Har lett litt i Appstore. Vanskelig å finne en som har "alt". Men disse er muligens de nærmeste jeg kommer:

 

Kalender for Scandinavia

Norsk kalender

Week Calendar

 

Norske helligdager - er visst et tillegg til den innebygde kalenderen, men ved å bruke den så mangler fortsatt ukenummer og bursdager.

 

Noen som har brukt noen av de nevnte eller har andre tips?

Endret av tepe2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har weel cal, den viser ukenummer etc.

Helligdager er tillegg, vet ikke om det koster noe.

Ok. Hvordan er den på notater, varslinger med lyd, oversikt og brukervennlighet. Mye bedre enn standardkalenderen? Ser i omtalen at bursdager er nevnt. Hvordan fungerer det?

 

Helligdager koster 9 kr. Men vet ikke om det er noe du betaler kun en gang, eller må abonnere årlig.

Endret av tepe2
Lenke til kommentar

Takker. Vil vurdere om jeg skal bruke tillegg til kalenderen eller om jeg skal bruke ny kalender. Syns forresten det er litt rart at Facebook-appen ikke tar seg av dette med bursdager. Den gjorde den på min gamle N8.

Noen som bruker MinKalender Free / MinKalender Mobil ? (Forskjellen er vel at betalversjonen ikke har reklame) Ifølge omtalene i Appstore ser den ut til å være blant de aller mest populære.

 

Ser uansett ikke ut til at der finnes en alt-i-ett løsning.

Lenke til kommentar

Det er jeg som har laget Norske Helligdager, og den er for å få helligdagene i den integrerte kalenderen ja. Jeg laget den fordi jeg ikke liker å måtte bruke andre kalenderapper, og ved å legge helligdagene rett i kalenderen synkes de til mac og alle iOS-enheter via icloud.

Du får da helligdagene for 2014-2022, så du slipper å kjøpe ny app hvert år som med enkelte andre.

 

Holder på med en tilsvarende app for ukenummer (2014-2022), men er bare 90% ferdig :-)

 

Hvorfor ikke alt i samme appen sier du? Ikke alle vil ha begge deler, og da er det bedre med 7kr for hver ting enn 14kr for begge :-)

 

Burdagene til kontaktene mine ligger som en egen kalender i kalenderappen, men er usikker på om det er iOS eller Face Book som har opprettet den... Mangler den hos deg?

 

http://bit.ly/NorskeHelligdager

Endret av _troffen_
Lenke til kommentar

Hei Troffen!

 

Ideen om å integrere i standardkalenderen er nok god. Jo flere apper, jo mere strømforbruk og mindre oversikt etter hvert, tenker jeg.

 

Får se om jeg bruker din løsning eller om jeg går for annet. Kanskje jeg prøver et par forskjellige.

 

Når det gjelder bursdager så har jeg ikke helt oversikt. I instillinger på 5s, under Facebook er disse tre:

 

Kalendere, Kontakter og Facebook. Førstnevnte og sistnevnte har jeg slått på. Da er ingen bursdager listet i min kalender. Dersom jeg slår på Kontakter, så virker det som om en del, men ikke alle bursdager føyer seg inn i kalenderen. Men tror ikke de popper opp med noe varsel. Må gå på søkefunksjon for å se dem. Virker som dårlig løsning. Står heller ikke hvor gammel dem blir (på de som har valgt å oppgi dette da)

En annen veldig irriterende sak er følgende: Ved å slå på Kontakter så får jeg mange nye kontakter i telefonlista mi. Jeg er ikke interessert i å ha alle mine Facebookvenner i telefonlista mi. Derfor slår jeg av Kontakter, og da forsvinner bursdagene fra kalenderen.

 

Skulle gjerne hatt løsning der man blir påmint om bursdagene, og på enklest mulig måte skrive kjapt på veggen til vedkommende. Ser ut til at MinKalender er veien å gå her. Ulempen er at man får en ekstra app.

Kan du anslå hvor lenge det er til du er ferdig med ukenummer?

 

Redigert/lagt til: Liten rettelse, trenger ikke gå på søkefunksjon i kalenderen for å se bursdagene. Men har nå sjekket og mange bursdager blir ikke lagt inn i kalenderen.

Endret av tepe2
Lenke til kommentar

Har sjekket, og "Bursdager" i kalenderappen hos meg kommer fra bursdager lagret på kontaktene mine. Varsling kan velges inder innstillinger-mail/kontakter/kalender.

 

Jeg brukte en app som synket info fra FB til kontaktlista (MyPhone+), da jeg ikke ville at den integrerte løsningen skulle legge inn alle FB-venner som kontakter (de fleste da uten tlf.nr og med [email protected] som epost). Da fikk alle kontaktene mine som jeg var venn med på FB og som hadde oppgitt bursdag der kopiert det inn i eksisterende kontakter, sammen med profilbildet sitt. Anbefales!

 

Edit: den appen jeg brukte har ikke blitt oppdatert på en stund (støtter bl.a. ikke iPhone 5-skjermstr.), så det finnes sikkert mange gode alternativer

 

Er nok fortsatt et par dager til jeg er ferdig med appen, og godkjenning hos Apple pleier å ta ca en uke.

Endret av _troffen_
Lenke til kommentar

Takker for info :)

 

Det er helt klart et alternativ for meg å bruke std.kalenderen og din løsning for helligdager og ukenummer. Og kanskje en annen for bursdager. Eller jeg kan bruke en annen kalender. Da er vel følgende aktuelle:

 

Norsk Kalender, Kalender for Scandinavia, Week Calendar.

 

Det som avgjør er kanskje hvorvidt en av de andre er bedre og mer oversiktlig, og enklere å bruke enn std.kalenderen. Uansett så går det vel å importere din løsning til std.kalenderen og likevel bruke en annen kalender som er mer oversiktlig, og som fungerer med std.kalenderen slik noen gjør.

 

Når det er sagt, så kan det jo hende at Apple sin er fullt på høyde med de andre kalenderene så snart man har fått helligdager og ukenummer i den.

 

Fikk forresten anbefalt Den Norske Almanakken av en kompis. Ikke all verden til rating og ser ut som den ikke vil oppdateres lenger.

Lenke til kommentar

Har tatt i bruk disse:

 

Week Calendar m/helligdager (etter å ha lest mange gode omtaler i Appstore)

Troffens Norske Helligdager

MinKalender (for bursdager)

 

Helligdagene i tillegget til Week Calendar er på engelsk språk. Troffen har selvsagt brukt norsk språk.

 

Tips til Troffen: Legg inn morsdag og farsdag også. Week Calendar har det med ;)

 

Kan ikke annet enn si meg veldig fornøyd. Alt ser ut til å fungere veldig bra. Også bursdagskalenderen.

Lenke til kommentar

Høres ut som du får tilnærmet komplett oversikt da.

 

Den største manglen i iOS-kalenderen mener jeg er at man ikke kan kpoiere en hendelse til et nytt tidspunkt, men det kan du vel i Week Calendar?

Jeg kjøpte Fantastical kun for dette, og bruker den ikke til annet egentlig da jeg foretrekker iOS sin egen.

 

Morsdag og farsdag må med! Glemmer jo alltid det :-)

 

Ang. Den Norske Almanakken har du rett i at den ikke er oppdatert (siden 2010!). Den gir en god oversikt, men kan ikke synkroniseres og da forsvinner mye av poenget for min del. Har iPhone 5, og hater at apper ikke er oppdatert til å dekke hele skjermen, så den brukes ikke så ofte.

Lenke til kommentar

Ja i Week Calendar kan man kopiere, klippe ut, flytte, duplisere, dele hendelse. Du kan dra og slipp med fingeren når du skal flytte, eller du trykker på et symbol som popper opp en veldig leselig oversiktlig meny med tekst og symboler for disse funksjonene. Der kan du også bytte farge på hendelsen, og så er der et Airdrop symbol og symbol for meldinger.

 

Ser også at de har med Valentines Day :D

 

Det beste er kanskje muligheten for visninger. 7 forskjellige:

 

Liste og søk

Dag

Agenda

Uke

Minimåned

Måned

År

 

Finner ut mer og mer hele tiden. Ser nå at man kan velge hvilke visninger som skal være tilgjengelig. Man kan også velge hva som skal være med i menyen med funksjonene som kopier osv. Kan legge til flere enn de nevnt over her.

 

Egen "butikk" i appen. Jeg kjøpte helligdagene her. Er utrolig mye å velge i. Alt av sport. Bare i England er der 12.....ja TOLV forskjellige ligaer du kan abonnere på. Hva med å abonnere på fotball-laget East Thurrock Utd i Isthmian Football League? Ha ha....aldri hørt om hverken ligaen eller laget. Premier League U21 er også der. 16 forskjelliga land. Norge og eliteserien er ikke med.

 

15 forskjellige typer sport. Vær. Navnedag i forskjellige land, inkludert Norge. Noe aksjegreier. Ukenummer er også der. Men såvidt jeg kan se så er de uansett med på flere av visningene i kalenderen fra før. Aner ikke hva du får i tillegg med å kjøpe ukenummer.

 

Har ikke kjøpt andre tillegg enn helligdagene. Så aner ikke om alt dette andre fungerer.

 

Ble rene reklameposten for dem dette :D Men det har de nu fortjent.

 

Troffen, jeg har sjekket og det ser ut til at det er kun de nevnte, morsdag/farsdag/Valentines day som skiller denne appen og din på helligdager.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...