Gå til innhold

Vpn Spørmål...


Anbefalte innlegg

Jeg ser meg litt rundt etter en bra tjeneste!

Og har et par spørmål til vpn generelt.

Jeg bruker bkkfiber (altibox/lyse) og kan de logge min trafikk når jeg er tilkoblet vpn? Altså at de ser jeg er tilkobblet, jeg går selvfølgelig ut ifra at trafikken er kryptert og at de ikke kan se hva jeg gjør men at de ser at min ip er tilkoblet vpn sin ip ser de vel?

Og tilslutt så trenger jeg og vite om jeg kan bruke ruteren (linksys ea6700) og logge meg på fra ruteren slik at alle tilkoplinger blir gjenom vpn serviven?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker privateinternetaccess og er veldig fornøyd.

 

Husk at du vil aldri være 110% anonym på nettet. De som tilbyr VPN-tjenesten har loggen din, og du kan aldri være helt sikker på hva de gjør med den. Jeg vil tro altibox folka kan se at du er koblet til en VPN hvis de er veldig interessert i det, men de vil ikke kunne se hvilke sider du besøker, nei.

 

Kan godt hende det finnes VPN-tjenester som du installerer på selve ruteren, men jeg har et program jeg har lastet ned som jeg kan slå av og på for akkurat denne PC-en. Programmet kan lastet ned til flere maskiner. Når jeg har aktivert VPN-programmet sendes all utgående trafikk via VPN-serveren.

Lenke til kommentar

OpenVPN med 256bit SSL kryptering (eller høyere) er ikke knekt av f.eks NSA eller noen andre kjente organisasjoner enda, så det betyr at en ISP helt umulig kan se hva som overføres til og fra deg fra en VPN server som har denne krypteringen.

 

Men det som gjør slik at man ikke er 110% sikker, er at VPN leverandøren kan se all trafikk til og fra VPN serveren, og siden de også kan se hvem som skjuler seg bak en av deres IP adresser, så kan de i prinsippet se nøyaktig hva du driver med.

Ikke at jeg tror noen av de store seriøse VPN selskapene gjør slikt, men det er teoretisk mulig i alle fall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...