Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Brukket ankel


h2233

Anbefalte innlegg

Jeg tråkket over og brakk høyre ankel på lørdag. Ble gipset, men fikk ingen smertestillende av legen.

Nå er det enda vondere enn på lørdag, og jeg klarer ikke å bruke krykker (har ikke balanse på det friske benet).

Er det vanlig å ikke få noe smertestillende? Legen sa ingenting om det...

Er det noen her som vet når smertene avtar og hvor lang tid det tar før jeg blir helt bra igjen?

Og er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan komme meg rundt i huset uten krykker? Måker meg rundt på rumpa, men er ikke så behagelig det heller.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke brukket ankelen, men har forstuet den kraftig et par ganger. Gikk bare til legen første gang, fikk ingen smertestillende da dessverre.

 

I starten var krykker helt grusomt for meg, så jeg brukte kontorstolen som rullestol og dyttet meg selv bortover med det friske benet og en krykke.

Lenke til kommentar

Har hatt circa 40 brudd, men kun 5 av de har vært i fot/ankel. Ved behov for operasjon har jeg alltid fått med paralgin/pinex forte selv om de ikke har blitt brukt. Når det ikke har vært behov for operasjon så har jeg ikke fått med noe resept eller piller med unntak av to-tre brudd i ribbein (for den type brudd blir visstnok mye verre etter 7-12 dager, og da fikk jeg noe som skulle blandes med vanlig paracet, men det ble heller aldri tatt)..

Selv har jeg alltid hinket rundt hvis det ikke var behov for krykker, men hvis du ikke har balanse så kan det bli et problem.. Som allerede er foreslått så tror jeg nok kontorstol kan fungere..

 

PS: Forstuelse er som regel mye, mye vondere enn brudd (beinet kan "klø" når det gror, men det gjør ikke vondt slik musklene rundt gjøre).

 

Når det er sagt, voltarol (ikke behov for resept slik du må med voltaren) fungerer godt på muskelsmerter (men ikke kjøp krem/gel versjonen siden du har gips og ikke kommer til det vonde området), men tror nok Ibux og Paracet også kan hjelpe. Hvis du trenger noe sterkere så er det fastlegen du må oppsøke. (Turnus)legen som gipset benet ditt skal normalt kun gi deg resept/smertestillende på akutt smerte imens fastlegen skal sørge for evt. behov for smertelinding over lengre tid..

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

Jeg knakk ankelen for et par år siden, og måtte selv spørre om smertestillende da jeg var innom legevakten første gang. Det fikk jeg uten problem, men husker ikke helt hva det var. To uker etterpå ble det operasjon, og da fikk jeg ny resept med meg hjem uten å ha spurt om det.

 

Dersom du har smerter så ringer du bare legen din, og ber om å få en e-resept. Da viser du bare frem ID når du er innom apotek så søker de selv opp resepten din. Tror det er mulig å få noen andre til å hente den for deg, men det må du høre med legen eller apoteket om.

Lenke til kommentar

Merkelig at du ikke fikk noe som helst smertestillende. Jeg gjorde det samme for en stund tilbake. Da ble det operasjon og 6 uker med gips.

 

6 uker senere ble gipsen fjernet og jeg ble fortalt at jeg bare kunne delbelaste foten de fire neste ukene. Altså fire nye uker med krykker.. men det ble til at jeg kastet krykkene etter bare 3-4 dager siden jeg følte at foten var "bra" nok. Jeg haltet selvfølgelig, men det gjorde ikke vondt.. så lenge jeg gikk i sakte tempo. (heller det, enn krykker).

Dro til en fysioterapeut 8 uker etter bruddet for å starte opptreningen, men foten var fremdeles hoven, så jeg måtte komme tilbake når foten var mindre hoven.

 

Så 10 uker tok det før jeg kunne starte opptreningen med fysioterapeuten og først da klarte jeg å gå normalt på foten..

Jeg fikk med meg paralgin forte hjem fra sykehuset, men brukte ikke disse. Smertene var heldigvis ikke så store for meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Kjøper nok bare ibux. Fikk også sprøyter som skal forebygge blodpropp, så jeg var ikke helt sikker på om det var greit å blande andre smertestillende sammen med de.

Haha, ja.. var ikke spesielt lett å sette sprøyte i magen på seg.. hvertfall ikke i starten, selv om jeg aldri ble helt vant til det.

Lenke til kommentar

Ikke noe problem å blande smertestillende med heparin (Fragmin/Klexane) som du har fått som blodfortynnende, men ved beinbrudd anbefales helst ikke smertestillende av typen Voltaren/Naproxen/Ibux da det kan hindre bentilhelingen litt. Anbefaler heller paracetamol opptil 4g/dag, evt. Paralgin Forte (paracetamol+kodein) om det ikke holder med paracetamol.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...