Gå til innhold

Kjøpe film til nettbrett android!?


cemik

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Kjøpte meg Zony Xperia Tablet Z 4G.

 

Dette i steden for ny data. Så har derfor bare en "knirkende" gammel pc..

 

Hvor kan jeg konkret få kjøpt og lastet ned film til mitt nettbrett?

 

Har søkt og søkt.

 

Grunnet gammel pc er ikke ripping av filmer noe aktuelt. Har forsøkt men blir bare tull...

 

Har heller ikke noe imot å betale for å kjøpe og laste ned.... Virker nesten som dette blir sett på som en uting..

 

I alle fall: er det noen med konkrete tips linker?

Eller må jeg over til den andre siden og itunes bare for å få det som jeg vil???

 

Må jo være noen som ser mulighetene og pengene i dette?

 

Bruker brettet i til jobb og underholdning under reise, bli litt gjennom jobb. Så må ha film som ligger på brettet grunnet dårlig dekning!

 

Mvh

Cemik.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kun Voddler gir mulighet til nedlasting av film, og TS var interessert i lokalt lagra versjoner for å se på filmer når han ikke hadde tilgang på nett. Bør korrigere meg litt, det er noe av innholdet på Viaplay som også kan lastes ned for inntil 30 dager. Utvalget hos både Viaplay og Voddler er jevnt over begredelig.

 

Selv om jeg personlig ikke liker iTunes, tapte alt for mange kjøp ved lisensendring for mange år siden, så er iTunes overlegen på kjøp av film.

 

Dog finnes det noen andre aktører, skal se om jeg finner tilbake linkene,

Lenke til kommentar

Voddler har jeg sjekket også.

De lar deg laste ned, men gir deg et vindu på 14 dager. Når du så begynner å se filmen har du igjen 48 timer på deg. Dette er jo i utgangspunktet mer enn nok, men er noen filmer jeg kunne tenke meg å ha tilgang på når det måtte passe meg.

 

Er det virkelig bare iTunes som har dette????

Hva sier Android krigerne:)

 

Mvh

Cemik.

Lenke til kommentar

Noen filmer har slik digital copy opplegg, men er vel ikke helt det du ser etter.

 

Men uansett har du bare 11ish GB med lagring etter bloatware og OS på Xperia tablet z så er ikke stort med filmer du har plass til i utgangspunktet. Det markedet du ser er nok meget lite tror jeg, har ikke sett slike tjenester (utenom Yargh, I'm a pirate) i det hele tatt, det finnes sikkert. Men jeg ville satsa på Netflix/HBO Nordic el.

Lenke til kommentar

Med 64 GB minnekort så er det faktisk ikke så lite man får plass til. Det er vel få som bruker Sony Xperia Tablet Z uten ekstra minnekort.

 

Og hvorfor skulle markedet være så mye mindre enn for andre plattformer, grunnen er eventuelt at de fleste bruker nettbrett når de er koblet opp mot Wi-Fi, og således fungerer Netflix med flere langt bedre.

 

@cemik:

 

iTunes har en fordel knyttet til markedsdominans, de er den ledende plattformen for distribusjon av digitalt innhold. Noe de var lenge før iPhone, iPad og Android. Derfor får de avtalene om distribusjon. Og det er klart at selv om Apple støtter iTunes på Windows, faktisk også nettbrett med Windows 8 (ikke RT), så ser de ingen interesse av å støtte den desidert største konkurrenten på mobile plattformer.

 

Amazon kunne ha støttet film (både streaming og kjøp) på Android. De støtter sine egne Android nettbrett, men har ingen generisk app for Android. Filmer kjøpt hos Amazon må avspilles med en spesifikk spiller, og den fungerer kun på Amazon sine egne nettbrett.

 

Cinema Now er også en mulig kilde for kjøp av filmer digitalt. Trolig trenger du amerikansk IP (VPN) etc for å kjøpe her.

 

Google Play vil komme med filmer, tv-serier osv i løpet av noe tid (finnes for mange land) også her i Norge. Grunnen til at det tar tid er forhandlinger med de norske rettighetsorganisasjonene samt at vi er et lite marked. Dette vil bli tilgjengelig gjennom en egen app som heter Google Play Movies & TV-series. Her kan man kjøpe både for nedlasting og streaming. Men de finnes en mulighet for å få til dette selv om akkurat den appen ikke er tilgjengelig i Norge. Bruksmåten finnes her, http://freak.no/forum/showthread.php?t=236953

 

Håper dette er til noe hjelp.

Lenke til kommentar

Handbrake er meget bra og gratis, dvs det er ikke et normalt rippeprogram, men det konverterer fra DVD og andre format til mp4 (x.264). Men det gjør altså ripping også.

 

Personlig bruker jeg DVDShrink til å rippe DVD til harddisk, i DVD format. Jeg fjerner dog alt dill-dall og unødvendig språk og teksting, men gjør ingen komprimering. Slik har jeg overført alle DVD-en mine til en server. Du kan også overføre til en NAS eller en USB-disk. DVDShrink er lite ressurskrevende og arbeider fort, særlig når man ikke komprimerer også på en eldre PC. Jevnt over brukte jeg ven 10 - 20 min pr DVD, og dette var for en del år siden.

 

Handbrake bruker jeg til å konvertere DVD på hardiskserver til mp4. Handbrake kan kjøre batch-jobber, finnes for Windows, Mac og Linux. Konvertering fra DVD til mp4 format kan ta tid, fort 60 - 120 % av filmens lengde, avhengig av kvalitet etc. Jeg kjører min Handbrake på en Linuxserver, og har i dag standard innstillinger. Derfor kan jeg fint sette i gang konvertering av en 10 - 15 filmer i slengen. Om det tar noen dager spiller ingen rolle. Jeg bruker en server med AMD Phenom II X3 720BE, altså en snart 4 år gammel CPU. Handbrake er også et program som krever lite ressurser.

 

Så min anbefaling er altså å rippe DVD-ene med DVDShrink fra DVD til harddisk, uten komprimering, men med fjerning av det man ikke trenger. Her gjør det fort unna en 10 - 15 i løpet av en kveld. Så setter du PC-en til å konvertere med Handbrake, da som batchjobb. Denne kan jo gå å rusle om natta og når man er på jobb.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...