Gå til innhold

RJ45 - Ingen kontakt på pin 8


Anbefalte innlegg

Hei, nylig bygget jeg min første stasjonære PC. Jeg måtte derfor legge en internett-kabel/TP-kabel/RJ45-kabel eller hva du nå vil kalle det gjennom huset.

 

Jeg måtte klippe av den ene enden for å få den gjennom veggen, og fikk derfor en elektriker til å sette på ny "ende" på kabelen. Jeg kunne gjort det selv, men hadde ikke "nettverkstang" tilgjengelig :hm: .

 

Når jeg så over arbeidet til elektrikeren så jeg at han hadde bommet med den "plast-låse tuppen" på isolasjonen og hadde truffet ledningene i stedet. Jeg så også at pin 8, altså BR/den brune ledningen ikke nådde fram til enden av kabelen.

 

Internett funker på kabelen, men noen ganger merker jeg at nettet fryser og stopper opp for en stund, noe jeg ikke merker trådløst.

 

Har det noe å si om pin 8 ikke når fram? Kan det linkes til nettproblemene mine? Hva er pin 8 sin funksjon? Den skal altså bare brukes til vanlig PC-bruk, ikke til server o.l.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved gigabit så brukes alle de åtte lederne. Ved 100Mbit, så brukers pin 1-2-3-6.

Så lenge 1-2-3-6 er rett koblet så skal man alså få stabil forbindelse. Det er viktig at man bruker kabelen parvis, slik at 1 & 2 er et par og at 3 & 6 er et par med matchende fargekode. F.eks grønn - stripet grønn og orange - stripet orange. 4 & 5 bruker blått par og 7 & 8 brunt par.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...