Gå til innhold

Førstegangs vannkjøler!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Før jeg starter så kan jeg si jeg er veldig klar over hvor irritert mange av dere må være på sånne som meg, som gjerne vil ha personlig hjelp.

 

Har rimelig god greie på hardware, men har null erfaring med custom vannkjøling.

 

Lang historie kort, har ett ett 290x som bråker veldig, og syns det kunne vært ett kult prosjekt å sette opp skikkelig vannkjøling i pcen min. Vel skikkelig og skikkelig, budsjett er nøkkelordet fra her og resten av tråden min. Vil gjerne gjøre dette så billig som mulig.

 

Etter hva jeg skjønner så er det dette jeg må ut med:

 

CPU-blokk: 400kr+
GPU-blokk fullcover: 800kr+
GPU-blokk universal: 500kr
Radiator: Alt fra 2-300kr og opp til godt over tusenlappen.
Slanger: 20kr+ 100kr+/m.
Nipler: Fra 30kr og opp til 150+
Pumpe: 500kr+
Foretrekker å kjøpe dette i Norge med tanke på support og reklamasjon og lignende. Har sett digital impuls har dette.
Så til spørsmålet mitt.
Spesifikk hvilke deler bør jeg gå for? Fortrekker å kunne plassere pumpa i 2x5.25" slots (mener å ha sett på youtube at dette har funket), men dette er jo ikke på noen måte ett must.
GPU blokk måtte jeg til utlandet for å finne, endte med denne. Er denne ok?
Har plass til en 280mm radiator i kabinettet mitt, som jeg tenkte å plassere to Noctuca vifter i. Her er jeg blank, hva er bra og billig?
CPU blokk også, hva er bra?
Slanger og nipler tenkte jeg å plukke opp på digital impuls, hvis disse vil passe med resten. Tenkte fargede slanger, har hørt farget vann ikke er bra over tid. Link til slangen, resten er jeg blank på.
Er både GPU-blokk fullcover og GPU-blokk universal nødvendig?
Specs:
i5 4670k
Sapphire 290x
Corsair CX750M
Corsair XMS3 1600 mhz
Asus Z-87C
Cooler Master Haf XM Midi Tower
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

Har akkurat satt opp mitt første vannkjølingsbuild, så har ikke mye erfaring. Men jeg kjøpte alt fra techbay.no. de svarte raskt på spørsmål, og varene kom fort når alt var på lager.

 

hvis du kjøper fullcover gpu block trenger du ikke universal, da alt er inkludert. Kjøper du universal må du også passe på å kjøle ned vrm og ram. Anbefaler da å gå for full block, da du ikke trenger å tenke på det. Sjekk om noen av disse er interessante: http://techbay.no/category.html/r9-290

 

mtp cpu block kjøpte jeg ek supremacy fra techbay. Ser ut til å virke fint, men har ikke prøvd overclocking enda.

 

for enkelhetsskyld gikk jeg for http://techbay.no/product.html/ek-vanntank-m/pumpe-ek-d5-vario-x-res-100?category_id=161 som er både vanntank og pumpe i ett, og slipper da slange fra reservoar til pumpe.

 

pass på at slangene og niplene passer sammen.

 

Vifter og radiatorer er jeg blank på, da jeg ikke har noe sammenligningsgrunnlag. Men noctua vifter skal være bra etter hva jeg har hørt.

 

Ellers, som jeg har sagt, lurer du på om ting passer sammen er det bare å sende de på techbay en mail, eventuelt sikkert også digitalimpuls, så hjelper de deg sikkert med spesifikke ting :)

 

Lykke til, og pass på at du planlegger god tid når du skal bygge, for å slippe stress :)

Lenke til kommentar

Les deg godt opp på alle "fellene" du kan gå i, bygde selv mitt første for ja, snart et år siden (oi tiden flyr!)

 

Men mitt beste råd er iallefall og se på hva du må passe deg for med tanke på oppsettet og at du planlegger hvordan du vil sette det opp med en liten skisse.

 

Det som kan være litt tricky er å finne slanger som passer til festene du kjøper så les godt på at ID (inner diameter) og OD (outer diameter) passer med hverandre når du velger slanger og fittings.

 

Jeg anbefaler dessuten EK waterblocks gode og en av de beste forhandlerne.

Techbay har også endel liggende fra dem.

Lenke til kommentar

Beklager for sent svart av meg!

 

Sendte en mail til Techbay (virker som ett bra og seriøst sted), og fikk som anbefaling lista under. Så før jeg bestiller noe vil jeg gjerne ha noe opinion av noen som ikke skal tjene penger på meg. Kan noe gjøres billigere? Hadde håpet på ca 3000kr, men hvis dette betyr massiv drop i ytelse så kan jeg nok skrape sammen til lista under.

 

Takk for all hjelp!

 

http://speedcap.net/sharing/screen.php?id=files/76/c3/76c3c7465cd413dd61101ad317f9f940.png

Lenke til kommentar

Hei igjen, du kan spare et par 100 lapper ved å ikke gå for brønnmontert tank og pumpe, men for eks. http://techbay.no/product.html/ek-vanntank-m/pumpe-ek-d5-vario-x-res-100?category_id=161 uten at dette vil gå ut over ytelsen. Bare du har plass til det.

du kan også bruke destilert vann hvis du finner en plass som selger det, event http://techbay.no/product.html/techbay-destillert-vann-22-liter?category_id=149 og spare noen kroner.

 

Vet ikke om du har fått gode priser på endel varer, men prisen på varene du har i bildet ditt stemmer ikke overens med hjemmesidene til techbay. for eks.

10200 radiator: 356,- hjemmesiden: 445,-

så kanskje han ikke har tatt med moms når du har fått tilbudet ditt... det blir da endel dyrere. Får du det til den prisen du har fått, blir det bra. har ikke sjekket så mye, men vær obs!

 

 

edit, har ikke sett mye på dette, men sjekk ut http://techbay.no/product.html/techbay-supersilent-vannkjolingsett-2x120-30?category_id=117 og legg ved http://techbay.no/product.html/ek-vannblokk-for-skjermkort-ek-fc-r9-290x?category_id=223

dette setupet har en 2x120 mm istedenfor 2x140, og kjøleevneen kan gå ned, hvertfall mtp den høye temperaturen til skjermkortet ditt. dette er noe jeg ikke kan hjelpe deg med, siden jeg ikke vet hvor mye det har å si.

Endret av agnard
Lenke til kommentar

edit, har ikke sett mye på dette, men sjekk ut http://techbay.no/product.html/techbay-supersilent-vannkjolingsett-2x120-30?category_id=117 og legg ved http://techbay.no/product.html/ek-vannblokk-for-skjermkort-ek-fc-r9-290x?category_id=223

dette setupet har en 2x120 mm istedenfor 2x140, og kjøleevneen kan gå ned, hvertfall mtp den høye temperaturen til skjermkortet ditt. dette er noe jeg ikke kan hjelpe deg med, siden jeg ikke vet hvor mye det har å si.

 

Hvis det settet pluss vannblokken er alt jeg trenger så er jeg veldig fornøyd prismessig. Etter tidligere erfaring så tror jeg ikke det blir for mye forskjell mellom 140mm og 120mm, ihvertfall ikke hvis jeg kjøper ett par kvalitetsvifter ekstra.

 

Så bare for å være sikker, er det settet pluss vannblokken, pluss noe destilisert vann alt jeg trenger? Mulig jeg har noe batterivann liggende, men foretrekker å kjøpe alt nytt :)

Endret av Fatfro123
Lenke til kommentar

Hei, trur det skal være alt da. Kjøp et par nipler ekstra slik at du har til skjermkortet også;-)

 

Takk for svar! Fikk en email at de venter på noen deler, men skal bestille når jeg får mulighet :) Når jeg i framtiden oppgrader hardware, er det noe jeg bør utsette å oppgradere med tanke på vannkjølingen? F.eks hvis jeg bytter hovedkort må jeg bytte ut noen deler?

 

Takker for alle svar! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...