Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Er dette et godt tilbud? Maling av tak.


Anbefalte innlegg

Skal få malt taket i forbindelse med en reklamasjon. Har fått et tilbud på 1500eks moms. Stuen er 42kvm og er spotter. Må sparkles noen plasser og deler av taket er over trappeåpning.

 

"Takplater flekksparkles der behov og tak males 2 strøk, glans 02 – farge Takhvit.

Gulv tildekkes.

Det beregnes 2 mann i 2 dager.

Arbeidslønn, transport og materialer: 30 timer à kr 410,- + materialer ca 20 % = kr 15.000,- eks MVA."

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å si slikt uten å fysisk se - det er f eks høyst delte meninger om hva "litt sparkling" eller "deler av stue" konkret er, likeså ser trapper temmelig ulike ut - men umiddelbart:

Til to strøk takmaling på drøyt 40 kvm går det 3 x 3 liter førsteklasses takmaling. Slik maling ligger på 300, i verste fall 350 kr pr 3-liter, så 1000 kr. Utover det går et par ruller, et par pensler, en del golvfolie (2 kr/kvm og litt mer enn golvet, så 100 kr), en rull eller to med maskeringsteip etc (ingen proff maler maskerer 100 meter taklist, der går det enten på presisjon eller en breisparkel som tørkes av på gamle kluter), så la oss si 1400 kr i alt. Når man så her vurderer 12000 kr i arbeid og så 2400 kr (20 % av 12000 kr) i materialer høres det drøyt ut. Joda, sparkel koster, men man får veldig mye sparkel til en slik jobb for 1000 kr. Ei sparkeltube koster 50-60 kr, og trenger 40 kvm tak 15-20 tuber sparkel er det så absolutt snakk om mer enn "litt" sparkling (og grunn til å kjøpe sparkelet i bøtter til lavere pris pr liter...)

Videre: Å bruke 30 timer totalt på å male drøyt 40 kvm tak antyder en effektivitet på ca 1,4 kvm pr arbeidstime. Med mindre taket krever mer enn "litt" sparkling, har annet som krever behandling også (sure, gule gamle "tobakkskyer" f eks) eller trappegangen er en del mer enn normalt vanskelig lyder de ikke som arbeidsfolk verdt 410 kr pr time. Tross norske lønninger ville 75 % av det vært mer passe, slik jeg kan vurdere saken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...