Gå til innhold

Rimelig video/kompaktkamera til å lage YouTube-videoer?


Anbefalte innlegg

Takk for dette forumet! :D

 

 

Først og fremst: Jeg er helt noob på kameraer, mobiler og slikt.

 

 

Det jeg ser etter er noe til lage lengre, lærerike videoer som skal lastes opp til YouTube. Jeg vil at videokvaliteten skal se behagelig/profesjonell ut, og at det kan tas kontinuerlig video på opptil 1 time eller mer. Det er kjempe bra hvis det kan tas greie bilder med det også.

Trenger ingen spesialfunksjoner. Liker at kameraet er enkelt å bruke, og til en rimelig (pris på under 2000-3000 kr.? :) ). Enkelt å ta med seg er også fordelaktig.

 

Foretrekker at det ikke er noen trådløse funksjoner som "stråler". WiFi og slikt er nei takk for min del :) Men hvis det enkelt kan slås av, så YES :D

 

 

 

Spørsmål:

Hvilket videokamera/kompaktkamera anbefaler du at jeg bør velge for å tilfredsstille disse behovene?! .

PS: Hvis du også vet om en billig tripod (eller hva det kalles) for å ta stabile videoer i slik høyde at man ser hele personen som snakker, så er det fantastisk :)

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du klarer deg ganske sikkert med en iPhone eller en annen telefon med godt kamera. Er du litt mer kresen så er det vel ikke mye som slår videokvaliteten til en GoPro til prisen du har satt.

 

Muligens en veldig billig entry level speilrefleks med videofunksjon vilgi deg bedre video enn GoPro, men det vet jeg ikke så mye om.

 

Men du sier videokvaliteten skal være behagelig og profesjonell, samt at du også vil at det skal ta flotte bilder og da drister jeg meg til å anbefale nettopp en rimelig speilrefleks eller et speilløst kamera med videofunksjon.

 

Husk at det som er minst like viktig som videokvaliteten er lydkvaliteten. De innebyggede mikrofonene er bare en eller to knappenåls hull med meget høy sensitivitet som gjør at dem får med seg ALT av lyder i tillegg til stemmen din og det du vil ha med på videoen.

 

Det vil si at bakgrunnstøy, barn som leker, kirkeklokker, klirring i glass etc etc. vil høres ekstremt godt. Så du bør satse på en tilpasset ekstern mikrofon.

 

For at videoene skal se "profesjonelle" ut så kommer du ikke utenom en runde innom et videoredigerings program. Så hvis ikke du har fletta peiling på hvordan man bruker dette, så vil ikke videoene dine skille seg spesielt ut i forhold til en million andre fjortis videoer som florerer der ute.

 

Men uten en skikkelig mikrofon og grunnkunnskaper til å redigere videoen så kommer dem aldri til å bli "profesjonelle".

 

Hvis du ikke vil kjøpe mikrofon, så kan du kjøpe deg en ekstern lyd opptaker med XLR inngang slik at du kan koble til en god mikrofon. Da bruker du kameraet til å filme og lydopptakeren til å spille inn lyden gjennom en mikrofon. I etterkant må du synkronisere lyden fra opptakeren med videoen.

 

Jeg er ingen proff selv, men målet mitt er ikke å lage proffe videoer, men å lage litt uhøytidelige videoer av ting som interesserer meg. Joda jeg prøver meg litt frem noen ganger og jeg forstår gangen i redigering og synkronisering etc. men jeg prøver og holde det på et enkelt nivå. For mye effekter er IKKE pent.

 

Du kan ta en titt på Youtube siden min hvisdu vil ta en titt på videoene jeg har tatt:

http://www.youtube.com/user/ovebjerknes

 

De fleste videoene er tatt med GoPro Hero 3(+) Black Edition, men nå i det siste har jeg også testet ut Drift Ghost HD etc. Alle videoene bli redigert og klippet i Adobe Premiere Pro CC og skulle jeg måtte fjerne noe grums i lyden så gjør jeg dette i Adobe Audition CC.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...